Vem skriver tablåtexterna till TV-programmen? Ställs det några som helst språkliga krav innan man blir antagen till dylikt arbete?
Följande står att läsa om dagens Oprah Winfrey show:

”Oprah tipsar om hur man unviker att få svindel audiobook for free. Vi tar del av publikens erfarenheter av svindel, att bli lurad på pengar till att bli lurad att tro att man vunnit pengar.”

Jag har aldrig sett mig själv som särskilt mycket av en språkpolis, men exemplet ovan gör mig orolig över hur språket hanteras nuförtiden email anhang herunterladen android.

Bara för att ta det här med korrekturläsning som exempel – är det något som mer och mer har börjat försvinna i dagens samhälle? Inte bara när det gäller tidningar och media utan även korrekturläsning av romaner download panasonic viera apps. Sparar bokförlagen pengar och förlitar sig på stavningsprogram (om ens det)? Eller har korrekturläsarna tappat bort sina språkkunskaper?

Har ni märkt något save.tv automatically download?

  3 kommentarer till “Även om det kan kännas svindlande att bli utsatt för svindleri så är det inte samma sak som att få svindel.”

  1. Jag kan bara svara för hur det ser ut i tidningsvärlden, men där finns knappt några korrekturläsare längre. Aftonbladet gör sig av med sin nu. Istället ska ”smarta program” ta över.
    Det är säkert bättre än inget, men jag tror på det mänskliga ögat – korr handlar ju om så mycket mer än stavning, och även om program ska förstå sammanhang är jag tveksam till att de kan ersätta något så komplext som den mänskliga hjärnan. Det märks inte minst på forskningen inom AI-området som går långsamt. Att lära maskiner att resonera tar lång, lång tid. Att lära maskiner kreativa uttryck, personligt språk… ja, där har vi en ännu större utmaning.

  2. Det är omöjligt att INTE märka hur illa vårt språk hanteras. Speciellt public service-bolagens ansvar för språkvård behöver diskuteras! Skolans roll/ansvar likaså!
    Bekymrad gubbe

  3. Jag såg och reagerade på Oprah just angående detta. I övrigt tappar jag allt förtroende för en tidning eller bok om jag hittar (och jag hittar!) felaktigheter. Oftast i Amelia, de verkar ha en speedad produktion och där finns en massa fel i varje nummer. Men där spelar inte trovärdigheten så stor roll. Värre är det med nyhetsmedier och vetenskapliga medier.

 Skriv en kommentar

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(obligatorisk)

(obligatorisk)

   
© 2022 Skriva.net Suffusion theme by Sayontan Sinha