Kvinnor som skriver för kvinnor, eller som har flest kvinnliga läsare, har ofta blivit ringaktade jämfört med män som skriver för män hörbücher kostenlosen die drei fragezeichen. Det konstaterade författaren Kajsa Ingemarsson när hon deltog i ett seminarium tillsammans med författaren Maria Ernestam.
På senare tid har begreppet chick-lit använts, ofta med en anstrykning av förakt kontoauszug herunterladen sparkasse.

Så här beskrivs chick-lit i engelska Wikipedia:

Chick lit features hip, stylish female protagonists, usually in their twenties and thirties, in urban settings (usually London or Manhattan), and follows their love lives and struggles for professional success (often in the publishing, advertising, public relations or fashion industry) t-online browser 7 herunterladen. The books usually feature an airy, irreverent tone and frank sexual themes.

Så här skriver Curtis Sittenfeld om chick-lit i New York Times:

To suggest that another woman’s ostensibly literary novel is chick lit feels catty, not unlike calling another woman a slut — doesn’t the term basically bring down all of us gta vice city stories kostenlos pc?

Seminariet, lett av Lisbeth Larsson, professor i litteraturvetenskap, skulle alltså visa att kvinnor kan skriva annat än chick-lit iphone videos aus facebooken. Som om det behövde bevisas för en till största delen kvinnlig publik… Däremot behöver det uppenbarligen berättas för de som skriver om böcker skrivna av kvinnor download music directly to your mobile phone.
– Tidningarnas kultursidor lider av ett kompetensproblem, sa Kajsa Ingemarsson. Man klarar inte av att recensera olika typer av litteratur download word wwu.
Hon jämför med musik- eller filmrecensenter som ofta riktar in sig på en viss typ av musik eller film.
– Det finns en efterblivenhet Download online games for free. Man skriver för varandra, inte för publiken.

Tyvärr förstörde Lisbeth Larsson seminariet efter ungefär halva tiden (videoklippet ovan är från början av seminariet), genom att vara dåligt påläst, berätta slutet på Maria Ernestams debutbok, och framförallt ställa frågor som egentligen var påståenden utifrån hennes egna tolkningar tool to from windows 10. Ett exempel var när hon konstaterade att Ernestam och Ingemarsson är mycket lästa men får dåliga recensioner. Då kände de sig båda föranledda att säga emot download youtube videos as avi.

Larsson hade också en annan utgångspunkt än den som var tänkt för seminariet. Hon drev tesen att både Ernestams och Ingemarssons böcker är chick-lit. Genom att inte inordna sina författarskap i det begreppet hånar de kvinnliga läsare, fick hon det till.
– Jag måste bara få invända, för du är den enda som kallat mina romaner för chick-lit, sa Maria Ernestam.
– Chick-lit är ett förnedrande och förminskande begrepp, sa Kajsa Ingemarsson.
– Varför är det ingen som kallar Nessers och Mankells och Guillous böcker för pitt-lit?

 Skriv en kommentar

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(obligatorisk)

(obligatorisk)

   
© 2022 Skriva.net Suffusion theme by Sayontan Sinha