Med tanke på att det var många av er läsare som hade läst fantasy i sommar, så kommer här en liten rapportering från ett seminarium med fantasy och medeltid som fokus kartenspiele kostenlos downloaden.

Bo Eriksson är historiker, men också fantasyläsare. Han har kommit ut som det, säger han själv, genom boken Tusen år av fantasy – resan till Mordor Download tomb raider 1 for free. Han vill att fantasyn ska bli rumsren och tas på allvar.

Han vänder sig dels till fans av fantasy och vill få dem att läsa medeltidens litteratur, dels till medeltidsfans och vill visa dem hur mycket medeltid det finns i fantasylitteraturen dm app.

Som titeln på boken kanske avslöjar så handlar boken framförallt om J.R.R. Tolkien och hans skrivande. Bo Eriksson säger själv: ”Tolkien skriver den vackraste medeltid man kan tänka sig.”
Vad är det då i Tolkiens skrivande som gör det medeltida serien von bsen? Här kan räknas upp mångahanda ting; rekvisitan (svärden bär namn = mycket medeltida), sättet slagen går till på, scenografin (här drar Bo en liknelse mellan Minas Tirith och Camelot), gestalten Aragon (rättmätig kung som måste bevisa att han är värdig = väldigt medeltida, ett annat exempel här är Kung Arthur) Download ebooks pdf for free. Många fler är de detaljer som kan räknas upp här.

Men framförallt, menar Bo, så handlar det om en allmän bakgrund och stämning som är medeltida i Tolkiens böcker google kostenlos downloaden deutsch. ”Tolkien levde i en medeltida värld.”

En annan sak Bo Eriksson tar upp, som jag tycker är intressant, är Tolkiens fascination för språk analoguhr for free. Visste ni t.ex. att Tolkien skapade språken först, och sedan kom berättelserna? Det var alltså inte historierna i böckerna som språken skapades för att passa…

I slutet på seminariet tipsade Bo om en hemsida där man kan läsa en lite rolig jämförelse…Historievärlden för nybörjare:

  • Herman Lindkvist = Sauron
  • Peter Englund = Gandalf
  • Dick Harrison = Saruman
  • Svenska Folket = Ringen
  • Historiedoktorander = Hoberna
  • Press, Tv och Bio = Smaegol/Gollum

Ovanstående är hittat på bloggen History for Heroes (långt ned i högerspalten) whatsapp bilder erneuten.

Malin Krutmeijer skriver på Aftonbladet.se att hon tycker att Bo Eriksson analyserar alldeles för lite Download windows 8.1 as iso file.

  En kommentar till “Tusen år av fantasy : resan till Mordor”

  1. […] Här kan du hitta ett tidigare inlägg på Skriva om Bo Eriksson och hans Tusen år av fantasy. […]

 Skriv en kommentar

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(obligatorisk)

(obligatorisk)

   
© 2022 Skriva.net Suffusion theme by Sayontan Sinha