Frågan jag är absolut tröttast på att höra:

Tror du att det hade blivit annorlunda om en man hade skrivit den?

Till hur många manliga författare ställs frågan Tror du att det hade blivit annorlunda om en kvinna hade skrivit boken classic skype version?

Det är samma sak inom filmbranschen, ideligen detta tjatande på oss kvinnliga filmare Tror du att det hade blivit annorlunda om en man hade gjort filmen itunes download mac kostenlos? Om filmen hade haft en kvinnlig regissör? Hade bildspråket blivit annorlunda om filmen hade haft en kvinnlig fotograf?

Vi kvinnor får hela tiden frågor om män, får män frågor om kvinnor herunterladen? Får män frågor som innebär att de ska försöka sätta sig in i en kvinnas situation? Eller får de snarare frågor i stil med ”Kvinnliga författare sägs tendera skriva om x, vad har du att säga om det?” (Ett ypperligt tillfälle att distansera sig när man svarar på en sådan fråga, för att knyta an till tidigare artikel.)

Varför bes alltid kvinnor jämföra sig själv och sitt skapande med män och deras skapande download the game monkey app for free? Varför får det aldrig stanna vid en kvinnas skapande och fokus på det? Eller fokus på ett skapande i stort, i Sverige/Europa/världen, om man måste jämföra med något Dance monkey song for free?

Det får mig att undra; kan det vara så att vi människor (inkluderat journalister) redan när vi ställer en fråga på sätt och vis styr hur svaret kommer att bli ps vita games for free? Eftersom kvinnor och män förmodas samtala på olika sätt så ställer vi olika frågor till dem? Vi förstärker redan inpräntade samtalsstilar och gör det än svårare för de svarande att bryta dessa winzip full version for free german.

Så jag ber, öppet och ärligt: Snälla journalister, låt mig få ha hört den frågan ställas till en kvinnlig författare för sista gången Download oblivion for free in full version german!

 Skriv en kommentar

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(obligatorisk)

(obligatorisk)

   
© 2022 Skriva.net Suffusion theme by Sayontan Sinha