Ann Ljungberg.Skriva.net har idag nöjet att få ställa några frågor till Ann Ljungberg, författarcoach med många strängar på sin lyra. Ann är en av personerna bakom Skrivarkalendern, och är också nybliven förläggare på ALF förlag epson scan. Nyligen kom första titeln ut, Claes Grills ”Jag dog i Barcelona”. Som jag tidigare berättat bor Ann på en segelbåt i Medelhavet, och anordnar inspirerande skrivarkurser på olika platser varje år.

Att driva förlag på distans mot den svenska marknaden fordrar en hel del kreativitet. Det är inte minst den här idén ett exempel på: Ann är på bloggturné, och Skriva.net är den femte anhalten englisch lernen cd download kostenlos. Tidigare bloggar som intervjuat henne är Författarcoachen, Rambes äventyr, Skrivstudion och Min plats bland orden.

Lotta: Hej och välkommen Ann! Berätta lite om vad en bloggturné är, varför du gör den och hur du tycker det har fungerat hittills legal kostenlos musiken ohne anmeldung.

Ann: Tack, roligt att vara här! Johanna Wistrand, vars blogg Författarcoachen var första stoppet på turnén, gav mig idén för några veckor sedan efter att ha läst om hur kreativitetscoachen Eric Maisel gjorde när han lanserade sin senaste bok. Det lät riktigt kul!
Eftersom jag bor på en segelbåt, just nu i Spanien, har jag svårt att träffa dem som skulle kunna vara intresserad av våra böcker och tjänster IRL så detta kändes som ett perfekt sätt att turnera på Download daemon tools for free. Den här veckan har jag mestadels varit till sjöss och det glädjer mig att det fungerar ändå! Jag bloggar själv och följer många bloggar men detta gör bloggeriet en dimension rikare. Kanske får både mina värdar och jag helt nya läsare på det här sättet? Jag har märkt en ökad trafik på blogg och hemsida, det ska bli intressant att höra statistiken från värdarna också app om video te downloaden.

Lotta: Den första Skrivarkalendern blev mycket lyckad, tycker jag, och jag gillar att ni satsade på en kompletterande sajt med mycket interaktivitet.
Att driva community på nätet är långt ifrån lätt, och jag tycker mig ha märkt att aktiviteten har gått ner något. Hur tycker du att sajten har fungerat prezi kostenlos downloaden deutsch? Vad har du dragit för lärdomar om att driva skrivarcommunity på nätet?

Ann: Min kollega Anna-Carin Collin får svara på den frågan – hon drar det tyngsta lasset kring sajten.

Anna-Carin: Min erfarenhet som webbproducent är att aktiviteter på nätet går upp och ner, inte minst beroende på årstid digital TV newspaper for free. Nyhetens behag gör att det kan vara mycket trafik på en nystartad sajt, sedan gäller det förstås att få besökarna att komma tillbaka. Vi har haft en del tekniska problem med inloggningen, som har varit utanför vår kontroll. Vi hoppas att det inte har fått besökare att tröttna.
Vi vill ju gärna att medlemmarna känner att de kan ta egna initiativ genom vårt forum, att starta skrivargrupper, utmana andra i olika skrivövningar, bjuda in till skrivarträffar IRL Download sims 4 mods. Några har upptäckt den här möjligheten och det är kul att veta att vi har bidragit till att skrivintresserade har fått kontakt.
Lärdomar… Det tar naturligtvis mycket mer tid att driva ett webbforum än man kan tro. Det var vi medvetna om från början. Både Ann och jag har jobbat mycket med nätet innan vi lärde känna varandra. Om vi hade de ekonomiska förutsättningarna skulle vi lägga ut uppdraget att driva sajten på en webbadministratör/redaktör, samtidigt är det ju så förbannat roligt att hålla i det själv movies for free. För somliga är det belöning nog att ha roligt, alltså har vi inte tjänat några pengar på webbverksamheten. Vi har en uttalad målgrupp som borde vara intressant för vissa annonsörer. Vi får titta på det inför nästa år.

Lotta: Tack Anna-Carin, det var intressant att höra dina tankar kring sajten.
Tillbaka till dig, Ann apps lassen sich nicht downloaden. Vad har vi att se fram emot i Skrivarkalendern 2008?

Ann: Vi följer samma koncept, med författarintervjuer, skrivövningar, kalenderuppslag, artiklar om skrivande och plats att skriva själv men innehållet är förstås nytt och formgivningen annorlunda. Intervjuade författare är bland andra Karin Alvtegen, Jonas Gardell, Christine Falkenland, Per Hagman och Lars Rambe (som jag hälsade på hos under turnén häromdagen). Och ett gäng till – en varje månad. Vi har också några gästskribenter, bland andra folklivsforskaren Bengt af Klintberg.

Lotta: Berätta lite om ALF förlags första utgivning. Vem är Claes Grill och hur kom du i kontakt med honom?

Ann: Claes anlitade mig i vintras för att få ett lektörsomdöme om sitt manus. Det var en så rolig, spännande och välskriven historia att jag stundom glömde bort att jag jobbade. Som ny förläggare är jag kanske lite våghalsig som ger ut en 75-årig debutant men jag tycker Claes är en riktig förebild. Det är aldrig för sent att bli författare! Hans livserfarenhet och stora intresse för matlagning är förresten synbart i boken. Claes är pensionerad företagsledare och ledamot i Gastronomiska Akademien.

Lotta: Vad är framtidsplanerna för förlaget? Tar du emot manus?

Ann: Den allra närmaste planen är ett vi gör en e-kokbok som följeslagare till ”Jag dog i Barcelona” av Claes Grill – där alla rätter som nämns i romanen beskrivs mer utförligt! Än så länge jobbar jag uteslutande med författare som jag redan har kontakt med som lektör eller författarcoach, där förläggeriet kommer som en naturlig del i utvecklingen, men det kan komma att ändra sig framöver.

Lotta: Tack Ann, och lycka till!

Här hittar du de efterföljande bloggarna i Ann Ljungbergs bloggturné.

  En kommentar till “Att driva svenskt förlag från Medelhavet – intervju med Ann Ljungberg”

  1. […] Ann Ljungberg har dragit igång en skrivadventskalender! Där kommer hon med tips och utmaningar, varje dag fram till jul. Du kan också skicka in dina resultat av de dagliga utmaningna och vara med och tävla om skrivrelaterade priser. Idag tipsar Ann om 10-listor. Ett tips som jag själv gärna skriver under på, listor kan vara din räddare i nöden för större projekt, eller grejen som får dig att komma igång när du inte vet var du ska börja eller inte vet vad du vill skriva om. Inlägg av Sofie kl 15:02   […]

 Skriv en kommentar

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(obligatorisk)

(obligatorisk)

   
© 2022 Skriva.net Suffusion theme by Sayontan Sinha