I senaste numret av Writing Magazine ger Brendan Nolan några tips på hur du som valt att ge ut din egen bok kan marknadsföra den utan att egentligen vara duktig på marknadsföring mp3 player lieder herunterladen.
Här är en kort sammanfattning i punktform. Allt kanske inte går att applicera på svenska förhållanden, men en hel del.

 • Erbjud signerade böcker som priser vid olika evenemang på din ort
 • Se till att ha ett så proffsigt författarporträtt som möjligt tillgängligt för pressen music notes for free. Skicka fotot till lokala tidningar om du ska medverka vid evenemang, tillsammans med en presentation av dig själv och evenemanget (pressrelease)
 • Spara på allt publicerat material om dig själv och ditt författarskap, och citera lovord (t ex om du har en sajt om din bok, min kommentar)
 • Kontakta konstnärer som ställer ut där du bor och fråga om de kan tänka sig att ha din bok med på utställningen till försäljning, med vinkeln ”lokal författare välkomnar lokala konstnärer”
 • Berätta för lokala medier – tidningar, lokal-tv, radio, sajter – när din bok kommer ut, och att du kan tänka dig att ställa upp på en intervju Download movie maker latest version for free. Du kan också skicka med en färdig fråga-svar-lista.
 • Ta reda på om det anordnas författaraftnar, läsningar, poetry slam eller liknande i din närhet picasa 3 for free german. Kontakta dem och erbjud dig att läsa ur din bok.
 • Be dina vänner att berätta för allade känner om din bok.
 • Gå samman med andra egenpublicerande författare och marknadsför er gemensamt bücher für kindle downloaden kostenlos. Ni kan erbjuda er att läsa vid olika evenmang etc.
 • Samarbeta med en musiker och framför ord och musik tillsammans.
 • Ha mobiltelefonen påslagen om du angivit den som kontaktnummer winrar for free.

Några bra tips inför nästa books-on-demand-publicering, om det blir fler. Vi får se…

Har du publicerat en bok på eget förlag/print-on-demand kostenlos ps3 spiele downloaden? Hur gick du till väga? Hur marknadsförde du den? Berätta gärna i en kommentar!

  10 kommentarer till “Tips på hur du marknadsför din egenpublicerade bok”

 1. Bra och handfasta tips. Jag kan tänka mig en rad kostnadseffektiva sätt att marknadsföra sin bok på internet;. Ett av dem är skapa en blogg om dig och ditt författarskap (finns flera exempel på att detta har varit en effektiv marknadsföringkanal). Har du möjlighet att skicka ut några gratisexemplar till väl valda bokbloggare så är det ganska troligt att de gärna skriver en recension om din bok. Bara några tips som kom till mig så här direkt…
  mvh / Håkan

 2. En lösning som möjligen lämpar sig extra bra för bildrika böcker är så klart elektronisk publicering. Nackdel: få personer lånar e-böcker. Fördel: man når anslutna bibliotek och får 10 kr/lån till sitt förlag.
  Hanteringen sköts av elib.se. Publiceringskostnaden är 500 skr + moms om man levererar en PDF.

  Jag har själv, tillsammans med en kollega, publicerat en bok där (Om livet och döden). Den var i sig en del av projekt vi gjorde – och publicerandet var mest en bonus/kul grej. Några förlag var intresserade, men ångrade sig i sista stund. Hittills har vi haft ca 50 utlån. Detta är troligen fler än vi skulle ha sålt i pappersform…(och
  kostnaden har varit minimal).

  Låna gärna!

  Att publicera en tryckt bok via ett eget förlag tror jag är en stor förlust (om man bortser från konstnärliga värden…). Man har mikroskopisk chans att nå ut genom bruset. Kolla på SVB.se hur det gick till när Camilla Läckberg lanserades. Hennes första bok utkom på ett väldigt litet förlag (Warne) och först med hjälp av en agent började hon sälja. Men då var hon självfallet hårdlanserad. Och sen är hon förstås duktig också. Tycker många.

  /mvh Björn Fundberg

 3. >Har du publicerat en bok på eget förlag/print-on-demand?

  Ja, HOPPAS DET VAR ÄTLIGT.

  >Hur gick du till väga?

  Print-on-demand hos Lulu.com

  >Hur marknadsförde du den?

  På min blogg. Med pressmeddelande/e-postutskick. Med spamkommentarer på relaterade bloggar ;-)

 4. Jag tycker det är ett under, hur en författare som Camilla Läckberg, Kan sälja så bra som hon gör.. Hon är inte dålig kanske, men medioker…

  Jag vill passa på att tipsa om en bra bok The Road av Cormac Mccarthy..
  5/5

 5. Hej!
  Boktips! denna bok har vi gett ut själva

  Kung Karl och Greve Hamiltons söner

  Ny begränsad upplaga i hårda pärmar.
  Med mer spänning och dramatik förflyttar vi oss tillbaks till 1853 då en spektakulär konspiration mellan arvfurtsen Karl Bernadotte, sedermera Karl XV, och gamle greven Axel Raoul Hugo Hamilton på Ovesholm, fick sin uppstart. I denna konspiration hamnade en person, med det högst vanliga namnet Jöns Olsson, i skottlinjen. Kungar, adel och vanligt folk, kan det bli bättre.

  I berättelsen förekommer storheter som Fredrika Bremer, Louis de Geer, Fritz von Dardel m.fl samt torpare, drängar och pigor.

  En 1800-talsberättelse om kärleksaffärer, rättsröta, kungar, adel och torparen, drängen och kapitalisten Jöns Olsson från Önnestad, De döda har talat!

  Författad av Ralph Birgerson och Bengt Sehlin
  Välkommen till http://www.brbok.se för mer info om denna spännande historiska thriller.

 6. Jag har en fördel som hobbyförfattare att jag arbetar som internetstrateg. Jag har gett ut min första bok. Satt upp en hemsida med blogg och pressmeddelanden. Lagt till funktion för att beställa boken och recensera. Pressbild och artiklar från press kommer inom kort.

  Vid bokreleasen körde jag ett stort event bland mina kontakter på Facebook, kontaktade lokal tidningen samkörde med lokalt bibliotek. De närmaste kom på eventet. Däremot fick jag mycket uppmärksamhet. Alla har kännedom om att man är publicerad. Vilket ger en bra start.

  Nästa steg är att utveckla hemsidan. Det har varit svårt att ta betalt för en barnbok så det gäller att skapa sin vinkel. Jag har jobbat på pedagogisk barnbok, som också hår att lyssna på, rita och räkna med. Marknadsföring handlar mycket om att väcka nyfikenhet och var sticka ut.

  Mitt nästa bokprojekt är en kokbok. Denna ska jag marknadsföra via matbloggar och mattidningar. Jag ska skänka några exemplar till kända tv-kockar och matmagasin. Ihop med kort beskrivning av boken och mig som ger ut den.

  Att få ISBN nr på sin bok och få biblioteken att ta in den, det tror jag också på. Lycka till därute och tack för en bra artikel.

 7. De som begagnar sig av egen utgivning kan gå ihop i grupp. Sedan kan de gå till sitt lokala bibliotek och beställa varandras böcker.På det viset kommer ju böckerna till andra bibliotek än det lokala.

 8. Hej,
  jag har skrivit en ungdoms/fantasy bok och nu har mina vänner läst den och alla gillar den men hur når man fler. De flesta tipsen gäller analoga böcker. Hur får man Aftonbladet att skriva om den? Några tips?

 9. Tack för fina tips!

  Hälsar Lotta

 10. Tack för tipsen

 Skriv en kommentar

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(obligatorisk)

(obligatorisk)

   
© 2022 Skriva.net Suffusion theme by Sayontan Sinha