Idag sparkar bokrean igång i ett trångt virrvarr av kommers. För en gångs skull var jag inte delaktig i masshysterin i morse – det är annars en kär tradition (man kan tycka att det är hysteri ändå) – utan shoppade bara två ynka trädgårdsböcker på väg hem från jobbet.
Däremot har jag fönstershoppat en del på boksajterna på nätet, och haft fokus på böcker för oss som skriver. Både Adlibris och Bokus bjuder på frakten just nu, så du kan jämföra priserna och handla böckerna där de är billigast utan att åka på dubbel frakt samsung browser videos downloaden.
Här är mina reafynd och -tips.

Reaböcker

Ord- och språkböcker
Adlibris har billigast ordböcker. Bonniers svenska ordbok för 99:-, Norstedts svenska ordbok, också 99:-, Bonniers synonymordbok för 89:- samt Norstedts svensk/engelska och engelsk/svenska ordbok i två band för 129:-
Tycker du om att skriva på vers kanske Bonniers rimlexikon kan vara något filmen herunterladen? Det kostar 79:-
På Bokus hittar jag Eva Halldingers svenska version av Lynne Truss roliga grammatikbok. Komma rätt, komma fel och komma till punkt kostar 59:-
Jag hittar också Stora fula ordboken, ”En resa jorden runt i språkförbistringens tecken. Nu utökad till 10 000 olämpliga och förargelseväckande ord i full frihet.” för 60 kronor.
Om du är intresserad av språkhistoria finns I döda språks sällskap till reapriset 79:-

Om att skriva
Där hittar jag också Nya Författarskolan av Göran Hägg för bara 49 kronor – det låter som ett bra fynd herunterladen. En annan klassiker är Olof Lagercrantz Om konsten att läsa och skriva, som är nedsatt till 39:-
Stephen Kings populära bok om skrivandet kostar bara 29:- på Bokus. Att skriva heter den.
Adlibris har Joyce Carol Oates essäsamling om skrivande till reapris knuddels app herunterladen. 39 kronor kostar En författares övertygelse : liv, hantverk, konst.

Blandat
En annan bok jag blev nyfiken på är lilla ”En briljant bokidé” av Mumme Mushalla tinder bilder herunterladen. Så här beskrivs den:

Det finns gott om böcker om hur man går vidare med en bokidé, men inga specifikt för den som söker en – förrän nu. För detta är en stor inspirationsbok i litet format som tipsar om hur man finner just en briljant bokidé – som inte är av det skönlitterära slaget eller kräver mångårig expertis herunterladen von filmen bei netflix.

Med en kollektion av hundra enkla idéer, som alla blivit utgivna i bokform, visar författaren att ingenting är omöjligt och uppmanar läsaren att bege sig in i sitt eget idélaboratorium. Förutom en stor dos inspiration och praktiska råd om hur man närmar sig förlagen, ingjuter bokens positiva och underhållande texter hopp och livslust kann netflix app nicht downloaden.

Det handlar alltså inte om skönlitteratur, vilket får mig att tveka. Men priset på 24 kronor är tillräckligt lågt för att jag ska chansa och beställa.
En bok om slang, typ låter också som en kul bok att bläddra i, eller varför inte fördjupa sig i om man vill att en karaktär ska snacka ”korrekt” slang landwirtschafts simulator 15 vollversion kostenlos downloaden. 69:- kostar den.

Skriva på engelska
För den som ibland skriver på engelska finns Sagt och gjort: engelska idiom och citat av Jan och Rikard Svartvik. Den kostar 88:-
Är du dessutom inne på sångtexter kanske The Art of Writing Love Songs kan vara något kostenlos musiknotenen. Det står inte så mycket om den på AdLibris, men här finns mer info om boken. Den kostar 49:-

Inspiration
Här är dessutom några poesiböcker som jag tycker är inspirerande.
Halleluja liksom av Bob Hansson norton herunterladen mit produktschlüssel. 39:-
Omega av Johannes Anyuru. 39:-
Produktiva Daniel Boyacioglu har också med en samling i årets rea. De brukar vara läsvärda, särskilt om man hört Daniel på scen några gånger och kan höra hans röst när man läser. Gråter aldrig samma tårar två gånger heter boken som kostar 39:-
En diktsamling jag inte läst men vill läsa är Inger Edelfeldts Efter angelus: dikter. Den kostar också 39:- på rean.

Övrigt jag shoppar på årets rea
Paul Austers Den röda anteckningsboken för 49:-
Eva Dahlgrens Hur närmar man sig ett träd? för 49:-
Författare räknar inte röster, fem intervjusamtal med Arundhati Roy, om hennes aktivism och kvinnornas ställning i Indien, genomförda av David Barsamian. 42:-

Adlibris har även en avdelning med billiga pocketböcker.

Har du fler reatips för skrivsugna – antingen om skrivande eller böcker som är så bra att de inspirerar ditt skrivande? Skriv en kommentar och tipsa!
Följ också diskussionen om årets rea på Aftonbladet Forum.

Missa inte att svara på bokrea-frågan till höger!

  9 kommentarer till “Reaböcker för skrivsugna”

 1. Äntligen en trädgårdsbok för mig – och på rea dessutom!…

  Jag köpte bara två böcker på bokreans första dag. Annars brukar jag storhandla tidigt på morgonen, men i år blir det nätshopping istället. De här två böckerna som jag hittade …

 2. Lotta! Jag som hade bestämt mig för att inte köpa något på bokrean i år! Så kommer du med det här inlägget, och så tänker jag; men alla de där böckerna som är så bra att ha för jobbet…
  Japp, det blev stort hål i matkassan :)
  Och Steven Kings bok Att skriva kan jag varmt rekommendera, gjorde en artikel om den för att lägga ut här på sidan, men datorn kraschade och den överlevde inte :/

 3. Sofie: Oj, sorry. :) Hoppas det blev kvar till lite mat också.. Vilka böcker blev det?
  Jo, Stephen Kings bok har jag sen tidigare, även om jag fortfarande inte kommit mig för att läsa den. Men jag ska.

 4. Jag gillar Kings bok. Speciellt det här citatet: ”Intrigen är enligt min uppfattning den duktiga författarens sista utväg och tråkmånsens första. Berättelsen som blir resultat av intrigmakarens mödor känns sannolikt både konstlad och överarbetad. Jag litar mer till intutionen, och har kunnat göra det eftersom mina böcker brukar baseras snarare på situationer än på en historia” Kanske gillar jag det för att jag själv är för lat för att ta fram en detaljerad intrig i förväg?

 5. Tomas: Jag tycker också att det är mycket sympatiskt. Samtidigt lite väl kategoriskt kanske? En skicklig författare borde kunna jobba på båda sätten utan att det upplevs just konstlat. Men jag lutar helt klart mer åt intuitionshållet.

 6. Jo, visst tycker jag du har rätt i det. En faktor i sammanhanget tror jag är att man har den dramaturgiska utvecklingen i ryggmärgen efter alla böcker man läst, alla filmer man sett osv. Antagligen ett slags dialektik mellan intuition och intrigutvecklingens upptrampade stigar.

 7. Fastnade för Joyce Carol Oates En Författares Övertygelse, Sylvia Plaths Dagböcker och Anteckningar och Elizabeth Georges Skriv På! Här ska det fan i mej skrivas så pennan brinner upp.

 8. Jag köpte Göran Häggs och Stephen Kings böcker. Har bara hunnit bläddra i dem än så länge, men speciellt Häggs bok verkar intressant. Den kan man för övrigt köpa för 39 på till exempel cdon.se om man nöjer sig med pocketformatet.

 Skriv en kommentar

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(obligatorisk)

(obligatorisk)

   
© 2022 Skriva.net Suffusion theme by Sayontan Sinha