Jag har börjat följa ett par engelskspråkiga bloggar om skrivande, och hittade hos Miss Snark en formel(!) för hur man skriver en hook (finns det ett bättre svenskt uttryck för ’hook’ zoom herunterladen pc kostenlos? Kommer inte på något):

X is the main guy; Y is the bad guy; they meet at Z and all L breaks loose. If they don’t solve Q, then R starts and if they do it’s L squared bester musiker kostenlos.

Once you have the form down you can give it your own distinct style.

Mer om hookar finns att läsa hos Barbara Dawson Smith:

Think of your opening scene as the catalyst that triggers the chain of events in your story whatsapp sicher herunterladen. Your first page starts the ball rolling. The best books grab the reader from the very first sentence and never let go.

Begin your novel by showing a character with a problem doing something interesting herunterladen. On page one, your main protagonist should be acting in a way that both characterizes him/her and sets the plot in motion. Your opening can be anything from a cowboy in a gunfight to a girl being followed on a dark London street memory for free. It can be a character cooking dinner or committing murder.

Apropå min inledande mening, som innehöll uttrycket ”ett par”, så har jag haft en debatt med vänner och bekanta (och inte minst min sambo) om hur många ”ett par” egentligen åsyftar download t-online emails. För mig är det solklart – två. Men begreppet tolkas olika. Ungefär hälften av de jag frågat säger detsamma som jag, den andra hälften menar att ”ett par” snarare är synonymt med ”några” eller ”ett fåtal” agenda 2019 herunterladen.

Det är väldigt förvirrande. Och Nationalencyklopedin ger båda tolkningarna rätt.

Svara gärna på omröstningen till höger om hur du tolkar uttrycket ”ett par” avast antivirus nederlands for free.

  En kommentar till “Formel för att skriva ”hookar” – och uttrycket ”ett par””

  1. Att slänga ut krokar verkar vara en hel vetenskap i USA, men disciplinen saknar vad jag kan förstå mening i Sverige.

    På andra sidan Atlanten är syftet med en hook naturligtvis att locka litterära agenter till att begära in en del eller allt av ett färdigt manus från författaren, så att agenten kan bilda sig en uppfattning om han/hon mot provision vill försöka sälja det till ett förlag. Här hemma skickar man som bekant manus direkt till förlagen, vilket knappast förekommer alls i USA. Det följebrev som förlagen i Sverige uppmanar författaren att skicka med sitt manus har inte heller samma vikt eller innehåll som en hook.

    Även jag läser ibland Miss Snark och hennes bitska kommentarer, men hela problemet är ganska främmande för alla som inte skriver direkt för den amerikanska marknaden. Och hur många svenskar gör det?

 Skriv en kommentar

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(obligatorisk)

(obligatorisk)

   
© 2022 Skriva.net Suffusion theme by Sayontan Sinha