Novellpanelen

Vad är en novell? Vad skiljer den från en berättelse? Eller från en roman simfinity cc herunterladen?
Det var några av frågorna som ställdes till en författarpanel under Novellfesten, ett evenemang som anordnades på Kulturhuset i Stockholm i lördags internetseite herunterladen internet explorer.
Definitionerna var minst lika många som antalet deltagare.

Cecilia Davidsson talar hellre om sina texter som berättelser, eftersom hon tycker att novellbegreppet är för traditionstyngt Download free youtube mp3. ”De här konstiga historierna som jag skriver på en tre-fyra sidor, kan man kalla dem för noveller?”, frågade hon sig. Då valde hon berättelser, ”som är mer luddigt, lite vagare, och ett friare begrepp” herunterladen.
För Mats Kolmisoppi är det tvärt om – han tycker att begreppet berättelse styr innehållet för mycket, och även språket, och säger hellre att han skriver noveller kun je netflix films op je computer.

Jag var särskilt intresserad av vad Inger Edelfeldt skulle ha att säga, eftersom hon är en av mina absoluta favoriter bland novellförfattare copyrighted works.
Hon hade funderat en hel del på ämnet, försökt analysera sig själv och sitt skrivande, inför den här paneldebatten. Så här sa hon.
– Jag har aldrig förut förstått vad det är som gör en text till en novell, men nu gjorde jag plötsligt det five nights at freddy's 2 kostenlos herunterladen. För alla mina noveller följer någolunda samma mönster. Det är nån sorts insikt eller nån sorts ny öppning i en människas liv eller allmänpsykologiskt, eller också är det vad jag försökt att sammanfatta med uttrycket ”så känns det att”, till exempel ”så känns det att bli medveten döden” vlc player kostenlos downloaden.
– De leder fram till nån sorts slutackord. Det kan väcka en fråga hos läsaren – ”oj, wow, kan man uppleva det på det där sättet?” nacon profil herunterladen. Det ska vara ett distinkt men oväntat ackord på slutet som öppnar upp mot en ny insikt.

 Skriv en kommentar

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(obligatorisk)

(obligatorisk)

   
© 2022 Skriva.net Suffusion theme by Sayontan Sinha