lagercrantz.jpg

 Jag har tidigare skrivit om Olof Lagercrantz bok ”Om konsten att läsa och skriva” och jag tror att de flesta som läst den håller med om att det är en bra bok som kommer att leva länge birthday song with names for free. En kultbok helt enkelt. Den innehållar små goda råd utan att skriva läsaren (och skribenten) på näsan. Den ger svaret på om alla kan bli författare och den visar enkelt hur man gestaltar utan att berätta allt herunterladen.

 

I dag har jag läst Marucs Birros bok ”Diktskolan författarens guide till galaxen” och den var lika lättläst och underhållande som Lagercrantz blivande kultbok herunterladen. Birros är en aning modernare för jag tror inte att Lagercrantz skulle skriva som punkt nummer ett, när det gäller goda råd inför en uppläsning, att man ska vara nykter forza horizon fotos herunterladen. Det handlar förstås inte bara om att hålla sig nykter, det var min nästan absolutist-själ som reagerade – nej, här finns många goda råd, flera skratt och underhållande läsning om Marcus eget skrivarliv download videos from a web page.

 

En del likheter kan jag se.

Lagercrantz skriver ”När ingen annan utväg finns griper även den ovane till pennan. Det finns folk som skriver för att rädda livet” meditationen herunterladen. Birro skriver ”Det kan vara ett dödsfall, en skilsmässa eller ett sjukdomsbesked. Vid sådana vägskäl händer det ofta att människor, nästan som en sista utväg, fattar pennan” pacybits.

 

Lagercrantz skriver ”Kan man lära sig skriva? Jag förmodar det. Kanske kan man lika lite tala om en medfödd talang som att snickra stolar dierengeluiden downloaden free. Övning, arbete, är här som på varje område den enda säkra metoden” medan Birro skriver ”Skrivandet är ett yrke och som med de flesta andra yrken kan det var skönt att slippa prata jobb när man gå på krogen download cinebench. Det finns heller inga hemligheter. Det enda som finns, allt som du har, är ett blankt papper, en gåva, en talang och vilja till hårt arbete”.  Här säger de lite emot varandra, medan Lagercrantz inte är övertygad om att det behövs talang så talar Birro om just det chrome deutsch herunterladen.

Medan Birro känns arg och ilsken – han ger lite smockor till både den ena och den andra – har Lagercrantz en lågmäld ton, men jag tycker mig kunna skönja att båda är överens: De tär hårt arbete som gäller och alla kan om de vill! Birros bok kommer också att bli en kultbok, jag ska genast beställa den.

 

Lagercrantz: ISBN: 9146168923

Birro: ISBN: 9188879089

 

På tal om talang skriver Elizabeth Georg skriver i sin bok ”Skriv på!” så här:

“Det här brukar jag tala om för mina elever första dagen när jag påbörjar en av mina skrivarkurser:
Era böcker kommer säkert att bli utgivna om ni har tre egenskaper. Begåvning, passion och disciplin.
Era böcker kommer antagligen att bli utgivna om ni har två av dessa tre egenskaper: antingen en kombination av begåvning och disciplin eller en kombination av passion och disciplin.
Era böcker kommer möjligtvis att bli utgivna om ni varken har begåvning eller passion men ändå disciplin. 

 

Š

  5 kommentarer till “Diktskola”

 1. Hej o tack för bra sida.
  Ska nog ta och köpa den där boken av Lagercrantz.
  Har följt några tips om skrivövning som jag hittade på din sida.
  Kul.

  ha det!
  /Johan

 2. Johan! Tack för ditt beröm. Ja, jag tycker den lilla boken av Lagercrantz är värd pengarna. Även Marcus Birros bok är värld sina pengar – de är båda inspirations- och tipsböcker fast i två olika generationer.

  Lycka till!

 3. Här ska jag nog kolla in lite oftare. Jag har börjat skriva lite dikter…….

 4. Birros lättsamma bok gillade jag.
  Lagercrantz har jag inte läst. Borde nog göra det.

 5. Olof Lagercrantz bok ”Om konsten att läsa och skriva”, sannorlikt en av grundstenarna att söka förstå, inom skrivandets grundtankar och nära nog oändliga tankebanor.

  /Bo

 Skriv en kommentar

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(obligatorisk)

(obligatorisk)

   
© 2022 Skriva.net Suffusion theme by Sayontan Sinha