”Kan man lära sig skriva? Jag förmodar det. Kanske kan man lika lite tala om en medfödd skrivarförmåga som om en medfödd talang att snickra stolar playlisten aus youtube downloaden. Övning, arbete, är här som på varje område enda säkra metoden.

Men när man lärt sig allt som läras kan – att upprepningar är stilens död, att onödiga ord tynger som sten, att superlativen är riskabla för den som vill vinna tilltro och tusen andra reglar, har man ändå ingenstans kommit Download gta on mobile for free. Det är på rytmen det kommer an. En svåråtkomlig inre organisation! En språkets andning! Rytmen är tanken själv, har dansken Paul Rubow sagt, och däri ligger en sanning.”

Om du någon gång funderar att ge bort en bok till en skrivglad vän är den lilla boken ”Om konsten att läsa och skriva” av Olof Lagercrantz ett bra val amazon filme downloaden. Den innehåller många guldägg och är min ena bibel.

  48 kommentarer till “Kan man lära sig att skriva?”

 1. Hej
  ja, jag tror definitivt man kan justn lära sig att skriva bra – jag tror faktiskt det är en av de få konstnärliga uttryck som man kan lära sig….både musik och konst och dans krävs det en massa andra förutsättningar för…men skrivande kan vara väldigt bra även om det är en torftig språkbehandling tex…fast å andra sidan finns ju tex naivismen inom konsten – det är kanske motsvarigheten…
  Jag har länkat till dig på min blogg för övrigt, det gjorde jag för nån vecka sen…
  Petra

 2. Tack, Petra! Jag bugar och bocker för länken.

 3. Hej,
  Jag tycker det är svårt att få feedback på det man skriver. Speciellt från ”kunningt” folk. Javisst, alla läsare är ju bedömare, men en del kanske tycker det är dåligt pga VAD man skirver, inte HUR. De tycker det är ett tråkigt ämne! Men det är ju lite irrelevant tycker jag..vad tycker du?
  Vet du var/hur man hittar någon som kan kritsera själva skrivandet? Är det kurs som gäller då?

  Tack för bra sajt!

  /Johan

  • hej.

   jag vill för bättra att skriva
   Och jag vet inte vad jag ska göra
   O
   Eftersom jag vill lära mig skriva ett bra sätt
   Med vänlig hälsning,
   Niima

   • jag vill för bättra mina skrivs svårigheter. Eftersom jag vill lära mig skriva ett bra sätt. Där jag vill lätta kunna utrycka mig som person och hitta lektimetet.
    vad kan jag göra om jag vill för bättra min skrivsvårighet.

 4. hej
  jag vill för bättra mina skrivs svårigheter. Eftersom jag vill lära mig skriva ett bra sätt. Där jag vill lätta kunna utrycka mig som person och hitta lektimetet.
  vad kan jag göra om jag vill för bättra min skrivsvårighet.

  hälsning
  mohamed

 5. Hej Mohamed!

  Mina råd till dig om du vill bli bättre på att skriva är två:
  1. Läs! Läs, läs, läs, och åter läs. Läs vad som helst! Deckare, fantasy, diskbänksrealism, dagstidningar, noveller, poesi. Ju mer du läser desto bättre språkförståelse ger du dig själv.
  2. Gå en kurs. Det finns massor med olika kurser med olika inriktningar, välj en som tilltalar dig och vars kursbeskrivning du tycker passar in på det du vill lära dig.

  Lycka till!

 6. JAG E ÄTTE DÅLIG PÅ SKIRIVA MEN JAG PRATAR BRA SVENSKA VAD KAN VARA ETT BRA TIPS TILL MIG??

  • jag heter shaikh

  • jag vill lära mig svenska hur kan man prata bra svenska
   SVAR:
   Om du redan kan en del svenska och vill bli bättre är det bra att prata med svensktalande så mycket som möjligt. På en del orter bedrivs något som kallas Medspråk och anordnas av studieförbundet Medborgarskolan. Läs om det i länken här:

   • Hej på era!
    Jag kan skriva ganska bra svenska .
    jag kan prata svenska lite grann också.
    Jag vill lära mig att prata svenska bättre.

 7. hej
  jag vill för bättra att skriva
  Och jag vet inte vad jag ska göra
  O
  Eftersom jag vill lära mig skriva ett bra sätt
  Med vänlig hälsning,
  Niima

 8. Hejsan, jag kan inte så bra skriva på svenska men jag prata ganska bra , jag vill vet hur man

  skriva rätt , annan jag tänkte om man prata samma skriva .Kan ni ger mig tips om detta .

  Tack .

 9. Hej, Jag pratar ganska bra Svenska men, jag är jätte dolig på skriva. Det jag undrar över är, hur kan man förbätra skrivandet och om det är möjigt att få skriv träna på den här sidan.
  Tacksam om all tips.
  Sitna

 10. Hejsan, jag kan inte så bra skriva på svenska men jag prata ganska bra , jag vill vet hur man

  skriva rätt , annan jag tänkte om man prata samma skriva .Kan ni ger mig tips om detta .tack

 11. Hej alla …Jag har ett reellt problem , det problemet gäller min svenskan för att när jag kom hit { snart 3 år sen } fick jag veta att det inte ska bli enkelt att lära sig ordentligt det svenska språket och att det säkert kommer bli väldigt krävande att kunna det så pass bra när man ska ta sig vidare med studierna . När jag kom hit , hade jag med mig en skolbagage , det vill säga att jag redan var en kultiverad individ [har redan gått i skolan i mitt tidigare liv ] och att jag aldrig trodde att det skulle bli nåt problem[ för mig ]att klara sig svenskan på båda sätt kommunikativt [verbalt och skriftligt sätt ].I dagsläget försöker jag gå framåt och vara optimist fast det känns att det troligen finns ett hinder och jag kopplar verkligen inte vad problemet är .Trots jag är en polyglott individ [ talar flera språk] kan jag fortfarande inte ta reda på hur det kommer sig att det är mega komplicerade .Ibland känner jag mig frustrerad ,besviken över att jag inte kan behärska det och samtidigt inser jag att mitt liv sätts på spel ,och så småningom riskerar jag hämna i ett kritiskt läge , till och med kanske lägga av med allt.Det jag begär av er är att ni gärna ge mig några konkreta propositioner ,tips , råd på hur jag skall förbättra min svenskan [ verbalt och skriftligt ] och var empatisk och gärna kommentera

 12. Hej alla ni som vill bli bättre på svenska!
  Det här är inte en blogg om svenska språket, utan en blogg som handlar om kreativt skrivande. Vi skriver om författare, om skrivutmaningar, om tävlingar, om inspiration och annat som väcker lust att kasta sig ut i kreativitet och skapande av historier.
  Ni är hemskt välkomna att ta del av de artiklar om skrivande som finns här i bloggen (ju mer man läser desto bättre blir man på att skriva!) och göra de övningar i kreativt skrivande som finns, däremot så kommer vi inte att skriva något om prepositioner eller hur man förbättrar det svenska språket. För sådana frågor är det bättre att besöka t.ex http://www.sprakradet.se/

 13. Hej snälla om ni kan hjälpa mej att blir bra på skriva

 14. Snälla om ni kan hjälpa mej bler bra på skriva

 15. Hej. Jag kan inta skriva på svenska bra……

 16. Hej jag heter ayan snälla kan ni ge mig ett bra tips .jag kan int brata svenska .jag vill prata vad ska jag göra tror ni mina kompisar ge mig ett bra tips

 17. Hej
  Jag partar ganska bra svenska men jag vill bli bätre på skreva ,hur jag ska träna på skreva

 18. Jag vill lära sig skriva svenska

 19. Hej ! Jag har stor problem för mig . Jag har 10 år i Sverige och jag kan inte skriver . Hur kan skriva bättre . Finns program för att skriva bättre .

 20. Hej jag heter Humaira och jag är inte bra på skriva svenska kan du hjälpa mig.

 21. Jag behöver hjälp

 22. Jag prat ganska bra tycker jag man jag skriver inte så bra.

 23. Hej jag vill lär mig svenska men är för mig svårt att skrivaliga om in kan ge mig ett råd tack

 24. Hej allihopa jag heter Anwar Ahmad hamid! Jag kom till Sverige 2012 0409 nu jag bor i Sverige och jag trivs jättebra man vi har lite problem med språket jag prata svenska sommar svenska människor varje dag jag lyssnar på svenska människor och tv jag hoppas prata bra svenska

 25. Hej! i all hoppa. Jag vill råd. hur can jag att lära skriva bra svenska.
  snälla vem can hjälpa mig min råd

 26. Jag heter ilyas och jag pratar ganska bra på Svenska jag är inte så bra att skriva på Svenska hur ska jag träna att skriva på Svenska
  Tack
  Hälsningar ilyas

 27. Hej jag heter Zahur och jag vill lä ta mig hur jag kan skriva bättre för att min problem är skriva . Jag kan prata och läsa ganska bra men jag är miss nöjda när jag ska skriva ett brev .

 28. Hej.Jag vill lära mig att skriva svenska.kan ni ge mig en ide att jag kan lära mig skriva svenska

 29. hej! det är lätt för mig att läsa och skriva svenska men jag har ett stor problem och det är att pratar och förstår vad man säger. det därför jag behöver att hjälpa mig .

 30. jag heter samson och kommer från eritrea.jag 27 år gammal.behöver hjälp om skriver

 31. svenska är jätte svårt tycker jag. Hur kan jag träffa med svenska människor också svårt.

 32. hej allihop låt mig prata lite om om svenska språket ,det kan vara svårat att skriva texen eller att prata på bra sätt utan man förstå gramatiken och det därför måste man öva sig på gramatiken för att kunna prata och skriva,

 33. Hej alla!Jag är ganska ny i detta samhäll,men jag ber er för hjälp.Nu studerar jag sfi långsamt ,för att jag är dåligt med skriva.Snäll,ger några tips som kan hjälpa mig .Jag blir galen på själv eftersom jag försöker skriva mer.Mvh/en hoppas elev

 34. Hej
  Det så svårt att hitta någon som kan man prata med ! Jag hoppas hitta någon som jag kan umgås med, och träna svenska med , della känslor och utsikter. Det är jätteskönt att veta hur människor tänka . Jag säker att vi kan hjälpa varandra och då vårt lev blir bättre.

 35. hej , jag stannar 1 år in Sverige men jag studerar 7 månader , det är inte svårt svenska men jag tycker att lära bra en dag

 36. Hej

  Jag prata bra, men jag skriva dålig. Hur kan jag lära mig skriva?
  Har ni nån tips/ råd snälla?

  M v h
  timnit

 37. Hej jag jag pratar bra svenska men jag kan inte skriva och jag vill lära mig att skriva

 38. Hej! jag heter Gudi Jag har stor problem för mig . Jag har 8 år i Sverige och jag kan inte skriver . Hur kan skriva bättre . Finns program för att skriva bättre

 39. Hejsan
  Jag pratar ganska bra svenska men jag har lite problom på skrive snälla kan ni hjälper mig

 40. Jag behöver skriva mycket på mitt arbetet men jag stavar fel ofta kan jag få hjälp med att det tack.

 41. Hej!
  Jag vill lära mig skriva korrekt på svenska!
  Kan nån hjälpa till att bli bra på skriftlig?
  mvh
  Ali

 Skriv en kommentar

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(obligatorisk)

(obligatorisk)

   
© 2022 Skriva.net Suffusion theme by Sayontan Sinha