Jag skrev om det i en kommentar igår, men jag vill gärna puffa för det här verktyget som jag tycker är helt toppen.
Det är ett ’kit’ man köper, ett kit som består av en instruktions-CD (som verkar har kommit med mest för att det ofta är med CD-skivor i såna här kit), penna, timer och så kortleken microsoft e mail programm kostenlos download. Och så är det givetvis instruktioner i text med också. Man ställer in timern på 3 minuter, drar ett kort på vilket det står några ord, t ex Pojken med hunden, och så ska man skriva från magen under tre minuter gratis windows 10 herunterladen. Syftet är att man ska lära sig skriva på känsla, inte tänka på allting runt omkring utan släppa loss. Jag tycker det är roligt, och det finns inga ursäkter att inte ta tre minuter varje dag och bara skriva som man känner för just då, det första som kommer ut genom pennan dragon age 2 kostenlos downloaden vollversion.
Läs mer på Författarkortleken.se. Jag hittade den på adlibris.se och den kostade 256 kr, inkl moms music from youtub.

  8 kommentarer till “Författarkortleken”

 1. Nu har jag också beställt den. Priset hade gått upp till 274:- på adlibris. Lite dyrt, men jag var för nyfiken för att låta bli. Passade också på att äntligen beställa Stephen Kings ”Att skriva” som jag hört så mycket gott om, och en bok av Stephen Fry som heter ”Ode less travelled” och handlar om att skriva poesi. Plus lite bokreafynd när jag ändå var i farten. : )

 2. Jaha, den Stephen Kingboken har jag hört talas om. Berätta hur den var sen!

 3. Hej Lotta!

  Vi är ett gäng som träffas varannan vecka och sitter och skriver tillsammans runt ett köksbord, d v s var och en sitter och skriver på sitt. Det blir en konvcentrerad atmosfär och en gruppens stöd i att just ”våga” sitta och skriva. Vi flyttar fram marginalerna varje gång – sist skrev vi en timme efter en av meningarna i Författarkortleken. Den är suverän att ha, med den lilla timern.

  Johanna W

 4. Johanna W – Det låter som en bra och trevlig övning. Kanske skulle införa det i min skrivargrupp. Vi skriver visserligen på engelska, men det går säkert att snabbt översätta och använda den.
  Jag har förresten en annan skrivarkortlek på just engelska. ”The observation deck” heter den, och fungerar lite annorlunda. Det är en bok med en massa skrivövningar i, och vilket kort man drar ur kortleken avgör vilken övning man ska göra. Naomi Epel som skrivit boken frågade författare hur de gör för att ta sig ur skrivkramp, och övningarna i boken är resultatet av deras svar.

 5. Tack för tipset. Just det där att skriva på ren känsla har jag försökt förut men då har det bara knytit sig. Att tvinga sig själv att skriva på ren disciplin fungerar inte heller, och om man bara ska sitta och vänta på den gudomliga inspirationen blir det inte mycket gjort…

  Sambon köpte King-boken häromdagen, så jag ska också läsa den. Vem vet, kanske jag och Lotta här ovan kan återkomma med varsin recension. :)

 6. Nu har jag också beställt ”Författarkortleken” – jag håller med Lotta, en aning dyrt var det allt! Dock tror jag att det är en bra grej att tipsa deltagarna i Skrivarkollektivet och Fokus samt om jag tackar jag till ungdomskurserna till hösten.

  När det gäller S Kings bok blev jag positivt överraskad. Den består av två halvor där den första handlar om hans liv som författare och den andra om hantverket. Intressant som tusan.

 7. Ja, den är jättebra och inspirerande. Jag fick den på Svenska mässan, eftersom att min pappa kände ”uppfinnarens” pappa. Väldigt bra, bra träning!

 8. […] I bokhandeln Lohrs Pocket Medmera kan du prova på Författarkortleken, som vi skrivit lite om tidigare. Emilie Hwang läser på Stadsmuseet. Buratino Teater har rysk afton med bland annat rysk poesi. […]

 Skriv en kommentar

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(obligatorisk)

(obligatorisk)

   
© 2022 Skriva.net Suffusion theme by Sayontan Sinha