Jag hat suttit en stund och förberett en ungdomskurs och nu behöver jag hjälp.

Det är någon månad sedan jag blev tillfrågad om jag ville hålla i en kurs för ungdomar från årskurs 7 och uppåt medizinische bücher kostenlos herunterladen. Det var lätt att övertala mig. Studieförbundet skulle fixa det hela men någonstans på vägen blev det en miss i informationen. Det står inget nämnt om att det maximalt får plats nio stycken skrivglada ungdomar, inget om ålderskriteriet och inget om att det inte är en ”dropp-in-cirkel” gta 5 update herunterladen. Istället kan den som läser informationen om sportlovsaktiviteter tolka det som både det ena och det andra. Dessutom missade de det där med förhandsanmälan idagio herunterladen.

På grund av det där sista ringde jag i fredags för att få bekräftat att det inte blev någon kurs. I stället förbereder jag nu för allt från en deltagar till full grupp och eventuella problem om det skulle komma tjugo almanya herunterladen.

Min tanke var följande:

Måndag ägnar vi åt gestaltning – övingar och exempel.
Tisdag är spikad åt poesi
Torsdagen fungerar som en uppsamlingsdag med goda råd och redovisning av en uppgift download inkomensverklaring.

Varje dag har jag tre timmar till mitt förfogande.

Gestaltningen har jag övningar till – både små och någon större (de ska gå ut i biblioteket och leta reda på en bibliotekarie och sedan gestalta henne eller honom och allra helst så att de inte blir upptäckta (jag ska förstås informera personalen)) download with vlc.

Tisdagen har jag sugit åt mig Lottas förslag att lista ”fem saker som du tänker på när jag säger blått” och sedan välja ut en av dem och skriva en dikt utifrån det herz spiele kostenlos downloaden. Men sedan? Jag behöver tips på goda råd jag kan ge dem när det gäller dikt och jag behöver några roliga övningar.

Torsdagen hade jag tänkt samla ihop lite lösa trådar men även ta upp lite kort om dialog, personlig stil, tankekarta, skriv ofta, ta ut svängarna och lite annat smått och gott cossacks european wars for free in full version. Här skulle jag gärna lägga in en rolig övning men jag kan inte komma på något just nu. Hjälp behövs! På torsdagen ska vi avsluta med diplom.

Från tisdagen till torsdagen tänkte jag de skulle gestalta en person, en känsla eller en plats och den som gör det bäst ska få ett pris (vilket har jag ingen aning om i skrivandets stund) – är det korrekt att ge en av deltagarna ett pris download music notes for free? Eller ska jag köpa en lite blomma till var och en och dela ut med diplomet? Hur gör jag för att inte klampa i klaveret?

Alla tips mottages tacksamt download playlist in youtube!

  6 kommentarer till “Hjälp!”

 1. Blir det för känsligt om de får getalta vem som helst? Fast då kanske de drar iväg ut på stan?

 2. De ska nog helst inte dra iväg från biblioteket och de har endast tjugo minuter på sig, därför tror jag att inne på bibblan är bästa jaktmarken. Däremot kan kanske en besökare känna sig iakttagen om de försöker gestalta vem som helst.

  Jag tar gärna emot fler tips. Känner du till några roliga övningar när det gäller att skriva en dikt? Jag har tio olika bilder som de ska skriva en dikt utifrån. Det känns roligt. Men något mer?

 3. En övning som jag brukar köra i skolan : att ge en _väldigt_ enkel ramhandling som tex att två ungdomar går in i en affär och de ska snatta en cd. En av dem ska uppehålla kassören lite, den andra ska ta cd:n. Stölden ska lyckas / inte lyckas. Det hela tar typ fem minuter från in i affären till ute på gatan igen.
  Sen får alla skriva detta med mycket mer utfyllnad, eller skriva hela stycket i dialog så man förstår vad som händer, eller ingen dialog alls, eller skriva det i jag-perspektiv, eller som två killar eller två tjejer, eller inte alls ungdomar utan vuxna. Du förstår, ändra runt på det massor och inse hur annorlunda det blir trots att alla har samma ramstory.
  En annan sak är en dialogövning (mkt bra med såna tycker jag) där de ska låta två vitt skilda personer tala med varandra. Man kan ju ge ett visst ämne att tala om. Sen får de läsa upp vad de skrivit och då ska publiken försöka lista ut vilka slags personer det är som samtalar. Övningen går alltså ut på att man ska bli medveten om att olika åldrar / yrken / personer pratar olika. Vem säger ”kolla” och vem säger ”men har du sett” osv. Kan ju illustreras med exempel först så att de förstår uppgiften.
  Jag tycker det ofta kan vara bra att ha ganska fasta uppgifter där man inte behöver komma på allt själv. Nu är ju det här något de valt att vara med på, men en del har ju sån prestationsångest eller självkritik att de förkastar alla sina (bra) förslag innan de skrivit två ord. I de fallen är det bra med styrda saker som ramhandling eller dialogskrivande för att få puff att komma igång.

 4. Hej… kan någon tipsa mig om ett program..helst mac-program.. som man kan använda när man skriver en bok.. skriver alla i vanligt ordbehandlingsprogram…och sedan lägger in texten i tex InDesign..eller finns det en blandning av dessa två program?
  Förstår någon vad jag menar? …hoppas verkligen det… tack så mycket för att du läste mina rader.
  /Lois

 5. Lois!

  Sorry att det har dröjt med svar på din fråga. Jag har faktiskt inte en susning om det finns speciella program för att skriva en bok. Själv använder jag Word och ska nu – i dagarna – föra över text och bild till InDesign.

  Om du skriver en text och skickar in den till förlag duger det utmärkt med en utskrift i Word, däremot om du ska trycka boken själv blir det billigare om du fixar till layout på egen hand.

  Blev du klokare?
  Knappast men jag hoppas att dimmorna skingrades en aning.

 6. Johanna!

  Tusen tack för ditt tips. Jag var väl förberedd när jag kom till platsen. Tyvärr hade informationen inte nått fram och jag satt där utan en enda deltagare. Det var en märklig känsla. Nästa gång ska jag ta hand om informationen på egen hand.

  Nu har jag i alla fall en grund att stå på när det gäller ungdomskurser. Tack!

 Skriv en kommentar

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(obligatorisk)

(obligatorisk)

   
© 2022 Skriva.net Suffusion theme by Sayontan Sinha