Att ge och ta respons är en konst. Jag tycker det är svårt. Med åren har jag blivit hyfsat bra på att ta respons, att inte ta något personligt och att ta kritik till mig när den är befogad baidu herunterladen. Det är också en konst att kunna rycka på axlarna åt sådant som är en smaksak och behålla tron på det egna ordet.

Men att ge respons är ännu svårare musik downloaden kostenlos mp3. Mycket hänger på att personen vars text du går igenom är redo och verkligen vill ha respons i form av konstruktiv kritik. Det värsta som finns är när någon börjar försvara sin text, eller ännu värre – sig själv, i stället för att se responsen som en möjlighet download youtube streams.

På Creative Writing in English har vi vissa grundregler att följa, och på den svenska skrivarkursen vissa andra. De svenska är mer konkreta, och jag tänkte dela med mig av dem i korthet apps mit fingerabdruck herunterladen.

Så här kan man lägga upp en textrespons.
1. Återberätta kort vad texten handlar om, utan att tolka. Vilken typ av text handlar det om video chip?
2. Hur upplever du texten vid den första läsningen? De flesta texter läses bara en gång, så det är viktigt att författaren får veta dina funderingar, tolkningar, saker du hakade upp dig på eller inte förstod när du läste texten första gången Download nickelodeon app for free. Anteckna alltid i marginalen när du läser (därför är det bra att skriva ut texten om du fått den elektroniskt).
3. En andra läsning cadastral map. Nu kan du lägga mer vikt vid detaljer. Personteckning. Gestaltning. Komposition. Miljö. Dialog.
4. Läsupplevelsen. Väckte texten ditt intresse f1 2019 setup? Vad berörde? Vilka associationer fick du? Är den något att jobba vidare med?

De här punkterna är ju egentligen rätt självklara, men för mig har det varit en bra hjälp att ha de utskrivna på ett papper amazon prime video herunterladen. Genom att gå igenom dem och svara på frågorna skriver jag respons utan att det är så jobbigt som jag ibland har tyckt.

  3 kommentarer till “Om att ge respons”

  1. Lotta –

    Detta är intressant. Jag lägger en eng. version på Bb. Det är som du säger
    en advancerad konst att ge respons. Det kan vara intressant för skribenterna i Creative
    Writing att få den här ingången till responsarbete. – Wm

  2. Ibland jag kanske skulle kunna bli bättre på att göra kritik, men ibland jag är fett bäst.

  3. […] I kväll skriver jag textrespons på två texter. Det är det svåraste i en kurs, att kritik ska skrivas på andra deltagares texter. Jag nyttjar mina egna sammanfattningar på kritik och tar del av Lottas punkter och skriver så tangentbordet hotar att brinna upp. Annars är det mest stekos i lägenheten – jag avskyr stekos och vill mycket hellre städa bort den, men deadline är deadline och inget annat få komma i mellan. […]

 Skriv en kommentar

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(obligatorisk)

(obligatorisk)

   
© 2022 Skriva.net Suffusion theme by Sayontan Sinha