Fred LaneAtt skriva låttexter, det är något helt annat än att skriva poesi microsoft office auf deutsch herunterladen. Det är det första vi får lära oss under seminariet med Fred Lane, som bland annat har skrivit en bok i ämnet (Skriv sånger download kindle books on pc!, 1996). Vi, det är Creative Writing in English, kursen jag läser på distans. Förrförra helgen hade vi kursträff på Långbro folkhögskola i Stockholm Download fernbus simulator for free.

Fred Lane är knuten till folkhögskolan, där han bland annat har ett steel band och spelar på oljefat. Men nu var det låttexter han skulle prata om amazon fire tv stick filmeen. Han tog fasta på Randy Newmans texter, och vi fick en utförlig genomgång av skivan ”Good old boys”. Låtarna är skrivna i första person, men det är inte utifrån hans eget perspektiv (familjen hade många Hollywood-anknytningar och var välutbildad) utan från vita amerikanska sydstatare, sådana som ibland kallas white trash flightradar24 zum herunterladen.
Den första genomlyssningen ger mig inte så mycket, men efter att Fred pratat om texterna får jag nya perspektiv.

Tillbaka till det här med låttexter kontra poesi te comp training herunterladen. Skillnaden är uppenbar – låttexter är beroende av musiken, medan poesi ska kunna stå för sig själv. Så långt är jag med, och ändå… många fina dikter har tonsatts med gott resultat yabeat videos herunterladen. Självklart ligger de båda formerna ändå rätt nära varandra. Jag tror att Fred Lanes huvudsakliga avsikt med att poängtera detta är att vi inte ska känna några stora krav på texterna vi ska skriva android data recovery herunterladen.

Den första övningen är en gruppövning. Vi ska skriva ny text till en välkänd låt, som vi ska välja själva. Tyvärr går alltför mycket tid åt att hitta en låt alla känner till, och sedan välja tema för låten firefox für mac herunterladen. Vi är fem personer, och jag tror att man bör vara högst tre om man ska skriva låttexter tillsammans. Till slut väljer vi Beatles ”When I’m 64”, men kommer inte längre än till första versen Download adobe flash player for windows vista for free. Men det är roligt att höra de olika gruppernas texter läsas upp, och sedan gissa vilka originallåtarna är.

Dag 2 är det så dags för individuella övningar. Vi får välja mellan att försöka skriva en säljande poplåt eller en seriös kärlekssång. Svårt!

När träffen börjar närma sig sitt slut känner jag att den varit givande, men att jag inte fått så många konkreta tips på hur man faktiskt skriver låttexter. Då plockar Fred fram gitarren och berättar steg för steg hur en av hans egna låtar kommit till. Det hade börjat med frasen ”It’s so good”, tonsatt. Bara så, kort. Han spelar upp hur det lät. Sen skrev han första versen, berättar han, och spelar upp den. Så utökade han refrängen, lade till en andra vers. Men så skulle han ha en tredje vers, och den tog kankse 80 procent av totaltiden att skriva. Till slut har vi fått höra hela låten, och på ett mycket konkret sett fått ta del av hur en låt kan växa fram.

På lördagskvällen bjöd jag hem hela kursen till mig. Det är alltid trevligt att träffas under lite mer avslappnade former. Gitarren kom fram och både Fred och flera andra kursdeltagare sjöng och spelade.

På kvällen träffades kursdeltagarna hemma hos Lotta. Här läser William Males en dikt.

  En kommentar till “Workshop om att skriva låttexter”

  1. kul att läsa om detta…

 Skriv en kommentar

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(obligatorisk)

(obligatorisk)

   
© 2022 Skriva.net Suffusion theme by Sayontan Sinha