Jag har läst Allt gott på jorden och i solen av Georgia Heard. Den här boken gav mig en hel del inspiration till att framförallt läsa poesi html5 videos. Jag blev riktigt sugen på att kasta mig över bibliotekets lyrikavdelning redan efter något kapitel av Georgias bok.

Att läsa poesi är något jag har gjort hela mitt liv, men ofta har det funnits krav kring det from youtube download iphone. Skolans krav och mitt eget krav på mig själv som skrivande person. Poesi har så mycket för mig varit sådant som ska läsas, inte så mycket som läses av pur lust download audacity lame. Visst har jag njutit av poesi tidigare också, men att läsa poesi har varit mycket att vara duktig. Och alla böcker jag har läst om att läsa poesi, all poetik jag har läst, har varit så allvarstyngda, analytiska och ordvrängande neue apps herunterladen. Förvisso ofta intressanta, men ytterst sällan fyllda av lust, och en lust som kan smitta av sig.
Georgia Heards bok känns befriande. Den är fri, uppmuntrande, enkel och rakt på sak wdr 2 app.

Mycket av det hon skriver har jag stött på i andra sammanhang, antingen genom andras eller mitt egna skrivande. Men Georgia beskriver saker på ett enkelt och okomplicerat sätt, som ibland kan få mig att tänka till på nytt över en del saker; ja, svårare än så är det ju faktiskt inte osv windows 8 herunterladen mit key. Det känns som att många av hennes formuleringar passar utmärkt i undervisningssammanhang och det är mycket möjligt att jag själv kommer att använda en del av dessa amazon prime music auf laptop herunterladen.

Hon sätter ofta huvudet på spiken med meningar som: Problemet med mycket allmänna ord är att de inte ger oss någon vision. Istället för att ge sin in i en stor och lång diskussion om varför man ska undvika ord som vacker, söt, rolig, varför de är beskrivande och inte gestaltande Download app for facebook videos. De är helt enkelt för stora och för vanliga för att vi ska kunna bilda några bilder av dem. Vi vet redan alldeles för mycket som är vackert, och vi vet att vackert också kan vara väldigt mycket annat för väldigt många andra herunterladen. Då är det bättre att ge en personlig beskrivning med detaljer som sätter igång läsarens fantasi.

Hon ger mig inte heller bara inspiration till att själv läsa mer dikter utan också en del små tips till skrivande och även idéer till klassrumsundervisning herunterladen. Mycket av hennes undervisning och undervisningstips är riktat till arbete med små barn (även tipsen till skrivande). Ändå är det mycket jag känner att jag kan ta till mig själv och som jag tror att man kan använda sig av även när man arbetar med vuxna. Bara för att man är vuxen och bara för att man sysslar med poesi måste man inte göra det svårt för sig, tvärtom, det blir ofta svårt nog ändå. :)

  3 kommentarer till “Allt gott på jorden och i solen”

 1. Välkommen Sofie! :)

 2. Roligt att vi numera är tre – alla goda ting är ju tre.

  Tack för boktipset, jag har en hylla fylld av böcker med poesi men jag begriper inte mycket. Jag ska låna Georgia Heards bok och se om det kanske blir lättare.

 3. Hej.
  Har just upptäckt din bloggsida och blir så förtjust.
  En som håller på och lär sig skriva!! Som jag just startar. Jag har just tagit ett sabbatsår från mitt ordinarie arbete för att skriva. Inte för någon annan än mig själv. Men plötsligt har det bara knutit sig. Jag har alltför många upplsagsändar, alltför många bollar i luften.
  Sedan några år läser jag Julia Cameron och får mycket inspiration. Men som sagt.. jsut nu är det inte många konstnärsträffare eller dagliga sidor skrivna.
  Får dock en kick av att läsa din blogg.
  Nu ska jag låna Georgia Heards bok, även jag.
  Varma hälsningar/B

 Skriv en kommentar

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(obligatorisk)

(obligatorisk)

   
© 2022 Skriva.net Suffusion theme by Sayontan Sinha