Juryns motivering

”Peter Törnqvist har med ’Barndvalan’ skrivit en osannolik sommarsaga om Sverige med dess reningsverk, parallellklasser och blommande kastanjer windows media player downloaden kostenlos. Med omsorgsfullt enkelhet i språket och skenbar alldaglighet i tonfallet lockar han oss till uppiggande metafysisk eftertanke.”

Det var med intresse som jag läste den vinnande novellen herunterladen. Jag ville veta om den var betydligt bättre än det jag själv skriver och om jag gillade den. Att man ska läsa andra skribenter för att själv bli bra känns som en klyscha, men faktum är att det stämmer till fullo amazon all orders. Thörnqvists vinnande bidrag är helt enkelt bra, som en ljummen sommarfläkt en ledig dag – väldigt vanlig och ändå speciell. För det är inte vem som helst som kan skriva om kastanjer, barn som faller i dvala, kafferaster, massmedia och inbakat i detta ett litet muller av åska långt borta i form av en saknad adobe reader herunterladen windows 10.

Det handlar om en pojke som faller i dvala på skolgården, iakktagen av studierektorn. Efter ett dygn vaknar han och ingen begriper vad som hände ein video aus facebook downloaden. När en nioårig flicka faller ihop på trottoaren utanför Rimi, vaknar massmedia till liv(!). Berättelsen vävs vidare och den som berättar är någon som arbetar tillsammans med Anette, under rasterna dricker de kaffe och röker på lastbryggan windows store downloaden. Det är väven av vanligheter som ”kastanjerna blommade i strutar” och ”De villrådiga Securitasvakterna”, blandat med det mindre vanliga att barn faller i dvala och upplever en saknad när de vaknar, som gör berättelsen till det där extra gimp herunterladen kostenlos.

I år skickades det in 425 noveller. Prissumman var 100 000 kronor. Nästa år ska novellerna vara Vår bostad tillhanda senast den 1 april 2006 – börja fila på vinnarnovellen redan nu elster pfx file!
Novellen finns att läsa i Vår bostad nummer 9, september 2005.

Det vinnande bidraget finns även att läsa på Vår bostads nätplats online pdf herunterladen.

  3 kommentarer till “Vinnaren av Vår bostads novelltävling”

  1. Språket var intressant och eget. Men själva historien tycker jag inte var något att prisbelöna. Nu har jag inte läst de andra novellerna, för jag kommer inte in på dem på Vår Bostads hemsida av någon anledning, men jag har inte varit så imponerad förut. Utom förra året, då vinnarnovellen var riktigt härlig, udda och fantasifull. Och ikväll ska jag vara med på prisutdelningen!

  2. Fast jag tyckte historien var skön – av den sorten som en dröm en varm och skön sommar. Sedan funderade jag på om skribenten ville ge en känga angående media och att barn inte tas på allvar?

  3. Nån som vet vilka regler som gäller för tävlingen 2006? Tema, etc?

 Skriv en kommentar

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(obligatorisk)

(obligatorisk)

   
© 2022 Skriva.net Suffusion theme by Sayontan Sinha