Titeln får mig genast att bli skeptisk. Jovisst, det finns säkert grundregler när det gäller att få en tävlingsjury att åtminstone inte sålla bort din dikt i den första vändan, men att det skulle vara så enkelt som att följa en lista med regler för att vinna how can I music for free?
Nå, det är nog inte riktigt det Debbie Taylor, redaktör för tidskriften MsLexia, menar microsoft office paket herunterladen. Hennes lista över saker du bör tänka på när du skriver en dikt som du vill skicka in till en poesitävling finns med i nummer 21 av tidskriften, och är även publicerad på nätet herunterladen.

Så här lyder den, fritt översatt:
1. Välj ett ovanligt ämne
2. Börja med en krok
3. Dikten måste ha ett budskap
4 mp4 filme herunterladen. Ett minimum av beskrivande
5. Utrota klichéerna
6. Abstrakta uttryck är förbjudna
7. Var tydlig
8. Undvik obskyra referenser
9 herunterladen. Ha en kraftfull avslutning
10. Välj en titel som väcker intresse

Hela listan, med förklaringar till varje rubrik, finns publicerad på engelska här amazon folgen herunterladen.

Personligen tycker jag att de här riktlinjerna mest avskräcker från att deltaga i poesitävlingar, men kanske kan de vara till hjälp för någon real player kann keine videos mehr downloaden.

I sammanhanget är det förstås viktigt att hålla i åtanke att Debbie Taylor bor i England, och att poesitävlingar där dels är mycket mer vanligt förekommande och dels faktiskt har stora summor i prispengar herunterladen.

Den som är intresserad av att skicka in sina engelska dikter till olika tävlingar hittar de senaste just i MsLexia. Men ha i åtanke att det oftast kostar pengar att vara med och tävla, samt att det finns en del bluffmakare på nätet som anordnar fejkade tävlingar och i stället behåller pengarna själva download yu gi oh games pc for free.

  5 kommentarer till “”Så vinner du en poesitävling””

 1. Och jag som lär ut att det inte finns nägra regler när man skriver dikter. (Utom när man använder versmått.) Att det är själva idén med lyrik.

 2. Det tycker jag du gör alldeles rätt i, Iréne. I alla fall som huvudtanke.

  Nej, att skriva för att vinna en poesitävling tror inte jag främjar kvaliteten på det skrivna alls.

 3. Ja, men vad kan man förvänta sig när det handlar om tävlan? Självklart finns det knep för att synas utan att sticka ut, vilket sammanfattar ungefär vad som krävs om man vill tävla (och ha chans att vinna) med sina texter.

  Det låter kanske tråkigt, men samtidigt känns det… Äkta, på ett lite bakvänt sätt. Extrovert skrivande i sitt esse, liksom. ;)

  Och det behöver inte nödvändigtvis sänka kvalitén på det skrivna heller. Tvärtom…

 4. Det är ju knepigt det där med att mäta kvalitet på litterära verk. Kanske inte ens önskvärt.
  Men att skriva för skrivtävlingar lär i alla fall höja tillgängligheten på verken, tänker jag. Sen om det nödvändigtvis är något positivt låter jag vara osagt.

 5. Min bror har skrivit en jättevacker dikt som handlar om döden och livet, så den får inte vara med?

 Skriv en kommentar

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(obligatorisk)

(obligatorisk)

   
© 2022 Skriva.net Suffusion theme by Sayontan Sinha