Om mina kurskamrater på Creative Writing in English på Högskolan i Gävle läser det här kommer de att dra på smilbanden. Det här är en övning vi gjort ofta, i alla fall vi som varit med i kursen ett längre tag microsoft office 2013 for free.

Den kommer ursprungligen från Ann Fisher-Wirth, professor i engelska vid Mississippiuniversitetet i USA netflix serien auf macbooken.
Det är en flödesskrivningsövning, så slå dig ner med penna och papper och sätt av en bestämd tid, till exempel en kvart. Börja skriv ”I det köket…”, tänk dig ett kök som tillhör en bestämd person, verklig eller fiktiv wie kann ich tumblr videos downloaden. Låt berättelsen ta fart ur intrycken i köket. Använd alla sinnen. Vilka lukter finns där? Vilka material finns i köket, och hur känns de om du rör vid dem gratis downloaden spotnet? Vilket porslin används? Är det stökigt eller undanplockat? Vilka ljud kan du höra? Vad lagas det för mat här? Vilken inredning, är stilen modern eller gammaldags, och så vidare formel 1 spiele gratis herunterladen. Låt bilden av köket ge en bild av personen som bor där.

Håll pennan i rörelse. Om du inte kommer på något mer att skriva, börja igen med ”I det köket…” download windows programs.

När tiden är slut kanske du har början till en berättelse, eller kan hitta intressanta uttryck eller meningar som kan bli en dikt så småningom remote mouse.

Om du gör den här övningen får du gärna publicera resultatet som en kommentar till det här inlägget.

Här är Ann Fisher-Wirths egen ”In That Kitchen” download youtube videos hd.

  3 kommentarer till “Skrivövning: I det köket…”

  1. Hej,

    Inte säker på om du har sett den här eller ej, men MIT har släppt en del kurser som Open Course Ware. Här är en länk till deras skrivarkurser: http://ocw.mit.edu/OcwWeb/Writing-and-Humanistic-Studies/index.htm

    /Jenny

  2. Tack för länken! En del av de där kurserna såg riktigt intressanta ut. Och vad bra att man kan få ta del av deras övningar.

  3. Jag ska testa det här – idagsläget har jag minimalt med skrivartid, men gör i alla fall nån form av morgonsidor på t-banan på väg till jobbet (inte optimalt, jag vet – men jag stiger redan upp smärtsamt tidigt…) – imorgon kan jag göra morgonsidor på ett tema! :o)

 Skriv en kommentar

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(obligatorisk)

(obligatorisk)

   
© 2022 Skriva.net Suffusion theme by Sayontan Sinha