Memorybrickor - en inspirationskälla Har du kvar ditt gamla Memory från när du var liten wsus schnellinstallationsdateien herunterladen? Var rädd om det! Memoryspelet kan vara ett fantastiskt bra verktyg när inspirationen tryter i ditt skrivande.

På Fridhem gjorde vi två övningar där vi utgick från Memorybrickor, men det går såklart att variera övningarna och hitta på egna dj musik herunterladen.
Den första övningen: Dra en memorybricka. Skriv en text/dikt som börjar ”Jag är ingen…” och sedan objektet på brickan du dragit herunterladen.
Den andra övningen: Dra två memorybrickor. Titta på dem. Nu ska du skriva en text där du på något vis förvandlar det du ser på den första brickan till det du ser på den andra herunterladen.

Tyvärr är många av de Memoryspel som finns att få tag på i leksakshandeln i dag temastyrda, ofta med de senaste Disney-figurerna eller något liknande herunterladen. Jag fick tag på ett Naturmemory på Tradera, som jag tänkte använda för att experimentera med haikus.
Men allra helst skulle jag vilja ha ett med blandade symboler kostenlos musik legalen ohne anmeldung. Så om du har ett gammalt Memory med bilder/symboler av skiftande slag, vårda det väl. Eller skänk det till mig om du inte vill ha det!

  3 kommentarer till “Memoryspelet – ett verktyg för skrivande”

  1. Det där borde funka – bra – med tarotkort också, för oss som har såna liggande hemma. Har ofta tänkt att jag kulle använda korten till skrivövningar, men aldrig kommit fram till hur… Kanske ska testa på det trots allt!

  2. Tanken har slagit mig också! Fast jag har ingen Tarotkortlek… men det går ju också att hitta på Tradera. Rapportera gärna hur det fungerar om du använder din för skrivförsök!

  3. kan berätta att Italo Calvino faktiskt använt sig av just en tarotkortlek när han skrev ”De sammanflätade ödenas slott” (som kom ut i svensk översättning för bara några månader sen)

 Skriv en kommentar

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(obligatorisk)

(obligatorisk)

   
© 2022 Skriva.net Suffusion theme by Sayontan Sinha