I min personliga blogg efterlyste jag skrivövningar att använda för att komma igång med skrivandet som en daglig rutin herunterladen. Enkla övningar som man kan ta till om sidan stirrar vit tillbaka på dig utan att den minsta idé kristalliserar sig. Jag vill fortfarande ha sådana tips red dead redemption 2 pc free download.

En av de som svarade på min förfrågan var Paul Goldsman. Han hade inga skrivövningar att tipsa om, men tyckte att jag skulle ta en titt på New York Times avdelning Writers on Writing kostenloser youtube mp3 download.
Det var ett bra tips. Här finns inte mindre än 62 författare representerade, och de skriver om just skrivande, med olika angreppsvinklar. Läs om hur Chitra Divakaruni läste 300 romaner på fem månader, och vilka slutsatser hon drog ssl certificate internet explorer. Eller John Updikes alter ego som intervjuar John Updike själv. Eller varför inte Joyce Carol Oates om hur viktiga hennes joggingrundor är för hennes skrivande google ebooks kostenlos downloaden.

Som med alla New York Times artiklar måste du vara registrerad användare för att kunna läsa dem. Registreringen är gratis.

New York Times har även ett fantastiskt bibliotek med ljudfiler där kända och mindre kända författare läser sina verk, eller blir intervjuade download netflix movies storage space.

  6 kommentarer till “Författare om skrivande”

 1. Jag tror att det kan finnas såna övningar i boken Den Åttonde dvärgen som ligger hemma och väntar på att bli läst. Ska ta mig i kragen – återkommer med tips om det finns något matnyttigt där!

 2. Jag läste om några övningar som handlade om visualiseringsteknik för att trigga igång fantasin och kom snabbt på två-tre liknande på samma tema som jag själv tyckte var roligare och gav mig mer…

 3. Bok på Vulkan?

  Jag har precis publicerat min första roman på vulkan med titeln Medan du var vaken.
  Jag tycker om idéen med att det är så enkelt att publicera en bok. Nu skulle jag gärna vilja höra om någon har erfarenheter av att ha publicerat på Vulkan och hur det har fungerat.

 4. Kolla in ”95 skrivövningar” av Anne Olsson, Liber 2008.

 5. Ett annat tips är den jag vet inte hur många hundra häftiga övningarna i ”Skriv och skriv vidare” av Helga Härle, Textstället 2008

  • Ja, Annie, min gamla kurskamrat Helga har verkligen skrivit en Härlig bok med ”Skriv och skriv vidare”! Jag tipsar om den på alla mina kurser :)

 Skriv en kommentar

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(obligatorisk)

(obligatorisk)

   
© 2022 Skriva.net Suffusion theme by Sayontan Sinha