Skrivarkursen vid Fridhems folkhögskola

Fem dagar är inte lång tid. Fem dagar kan vara en evighet gopro hero 7 black problem whening the updates. Fem dagar bjuder på en fantastisk möjlighet om du får ägna dig åt skrivande dygnet runt. Jag ser tillbaka på skrivarveckan på Fridhem och konstaterar att den överträffat alla förväntningar outlook word herunterladen.
Med mig hem i blocket har jag utkast till mängder av texter (även om väl inte alla är något att jobba vidare med). Jag bär också med mig många fina minnen och upplevelser open sans download kostenlos mac.

Det händer inte ofta att en grupp fungerar så bra att alla deltagarna känns som gamla vänner efter kort tid. Jag var med om det när jag en gång i tiden läste grundkursen i psykologi vid Stockholms universitet which always laughs download for free. Det var något magiskt med den klassen, och de människorna har en särskild plats i mitt hjärta, även om vi inte hållit kontakten efteråt. Jag tror att det beror på att vi alla befann oss på samma plats, mentalt kostenlos schachspiel herunterladen. Vi sökte svaret på liknande frågor. I ett sökande finner vi varandra.

I Svalöv upplevde jag något liknande, trots den korta tiden. Redan från början skapades en stämning av trygghet och öppenhet bilder mit smartphone herunterladen. Även om det var lite nervöst läste alla sina texter för varandra, var generösa med kommentarer och väldigt stöttande.
Vi kom överens om att bara presentera oss med namn, och hoppa över yrke audio 180 kostenlos downloaden. Det är ett bra tips för alla typer av kreativa grupparbeten. Så mycket av vår identitet ligger i vad vi arbetar med, men utan att blanda in den aspekten i umgänget har man en möjlighet att lära känna varandra bättre, utan den påklistrade yrkesidentiteten app gmail.

Det är inte bara av andras kommentarer och konstruktiva kritik du lär dig om ditt skrivande. Minst lika givande kan det vara att noggrant läsa andras texter, och komma med synpunkter, reflektioner och idéer, samt att lyssna på en tredje persons kommentarer om samma text download the website template. En lokal skrivargrupp som träffas regelbundet är naturligtvis det optimala, men går inte det finns ju alltid nätet som en utväg bilder von google downloaden legal.
Skrivas mejlinglista skulle kunna vara ett sådant forum. Tyvärr har den i princip helt somnat av över sommaren. Jag är medveten om att jag till stor del bär skulden för det.

Foton från skrivarveckan

  5 kommentarer till “Vikten av att träffa andra skrivande människor”

  1. Jag blir inspirerad och har redan bestämt mig för att prova en skrivarkurs nästa sommar.

  2. Nej fy så läskigt – en blogg som skriver om det jag vill skriva om i min (som jag inte riktigt fått igång än)… och gör det bättre än jag!

    Men jag får väl försöka svälja förtreten och glädjas över att kunna komma hit och inspireras…!

  3. Var hittar jag skrivas mejlinglista (har inte hunnit surfa runt här än, jag kanske hittar den…) – jag skulle gärna vara med om jag får.

  4. Vi länkar gärna till dig när du kommer igång, Jenny! : )

    Skrivas mejlinglista hittar du på http://uk.groups.yahoo.com/group/skriva

  5. […] mat. Och framförallt väldigt inspirerande. Jag har gått skrivkursen med Paul Ström tidigare – så här skrev jag då – och rekommenderar den varmt. I sommar blir det novellkursen för min del, 25-29 juni. Kanske ses […]

 Skriv en kommentar

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(obligatorisk)

(obligatorisk)

   
© 2022 Skriva.net Suffusion theme by Sayontan Sinha