Neil Gaimans blogg Jag har lagt till författaren Neil Gaimans blog i Skrivas blogroll www.bilder kostenlos herunterladen. Han skriver om sitt dagliga liv i bloggen – just nu är han ute och reser mycket, signerar böcker, svarar på frågor.

På sajten finns också ett antal essäer han skrivit om sitt skrivande, och jag fastnade för en där han ärligt försöker svara på frågan ”Varifrån får du dina idéer?” herunterladen.
Det enkla, men något undvikande svaret, är att han hittar på, använder sin fantasi. Så fortsätter Gaiman att undvika att svara på frågan i några stycken, för att till slut berätta om ett tillfälle då han skulle prata om sitt skrivande inför sin dotters skolklass 3sat mediathek film.

And I realized I owed them an answer. They weren’t old enough to know any better. And it’s a perfectly reasonable question, if you aren’t asked it weekly Download leo dict.

This is what I told them:

You get ideas from daydreaming. You get ideas from being bored. You get ideas all the time. The only difference between writers and other people is we notice when we’re doing it chess titans download kostenlos windows 7.

You get ideas when you ask yourself simple questions. The most important of the questions is just, What if…?

(What if you woke up with wings speedtest datei downloaden? What if your sister turned into a mouse? What if you all found out that your teacher was planning to eat one of you at the end of term – but you didn’t know who?)

Another important question is, If only…

(If only real life was like it is in Hollywood musicals deutsch apk herunterladen. If only I could shrink myself small as a button. If only a ghost would do my homework.)

And then there are the others: I wonder… (’I wonder what she does when she’s alone…’) and If This Goes On… (’If this goes on telephones are going to start talking to each other, and cut out the middleman…’) and Wouldn’t it be interesting if… (’Wouldn’t it be interesting if the world used to be ruled by cats?’)…

En rik fantasi, en nyfikenhet på livet och i viss mån att behålla barnasinnet, på så vis att inte nöja sig med verkligheten som den är, utan fundera på hur den skulle kunna vara, verkar vara hans framgångskoncept (hu, vilket fult ord) files from iphone.
Han använder det fullt ut i romanen Amerikanska gudar, som jag varmt rekommenderar myheritage dna data. Ljudboksversionen, som var min följeslagare i Prag, gav en extra dimension åt boken.

För Gaiman kommer idéerna lätt, och det är inte utan att jag blir avundsjuk ios 13.3.1. Men han påpekar att det inte är att få bra idéer som är det svåra i ett författarskap. ”Att skapa trovärdiga karaktärer som uppför sig som du vill att de ska är mycket svårare. Och det allra svåraste är processen att helt enkelt sätta sig ner och skriva ord efter ord för att få ihop vad det nu är du försöker skapa: att göra det intressant, och nytt.”

  2 kommentarer till “Neil Gaiman: Det svåra är inte att få bra idéer”

  1. Jag tycker inte att det där enkla svaret är speciellt, för mig är det ungefär likadant, jag känner igen mig i hans svar.

    Att jag sedan har oerhört svårt för att göra något av alla dessa idéer som som skapas, irrar runt och lever rövare, att jag alldeles för sällan får dom ur mig och ner på papper, det är en helt annan sak.

  2. Fredrik: Nej, det går väl inte att svara på en sådan fråga så att andra kan få ut så mycket ur det, egentligen. Men jag tyckte ändå att hans svar var inspirerande. Frågorna kan man ju bära med sig.

 Skriv en kommentar

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(obligatorisk)

(obligatorisk)

   
© 2022 Skriva.net Suffusion theme by Sayontan Sinha