Jag har just läst en artikel på engelska om hur du kan använda dig av dina dagliga erfarenheter på jobbet när du skriver poesi gta v schneller downloaden. Med andra ord – att skriva om ditt jobb.

Eftersom de flesta som skriver gör det på fritiden, som en hobby, kanske vi helst inte vill fokusera på arbetet när vi skriver, funderar Shanna Germain i artikeln download apple tv tv series. Men hon fortsätter med att lista ett antal fördelar med att faktiskt skriva om sitt arbete, hur vardagligt och tråkigt det än kan kännas.
En fördel är helt klart att det är ett område du kan väl android browser. Germain hävdar också att folk är intresserade av hur andras arbeten ser ut och fungerar.

Det är en intressant tanke. Själv är jag webbredaktör på landets största webbtidning, och det är klart att det finns en hel del stoff i mitt arbete som skulle kunna platsa som litteratur, oavsett om det handlar om poesi eller prosa saturn app. Men för mig har det varit viktigt att skilja hobbyskrivandet från arbetet, just för att de på ett sätt är närbesläktade. Jag vill inte att mitt skrivande på fritiden ska ha tonen som finns i en kvällstidning Download icloud photos on mac.

Germains artikel sådde ett frö hos mig. Kanske kan jag inspireras av materialet utan att för den sakens skull använda språket. Jag tror jag ska börja föra en jobbdagbok över sådant material rollercoaster tycoon 2 download kostenlos.

Har du skrivit om ditt arbete, eller hittat inspiration på jobbet? Skriv en kommentar och berätta.

  6 kommentarer till “Att skriva om sitt arbete”

 1. Jag skrev mitt första manus till film när jag jobbade natt som vårdare. Sedan slutade jag inom vården och ett tag försörjde jag mig bara på att skriva. Men jag fick tuppjuck på mig själv, me myself and I, och började knega igen. Känns bra att ha ett ”Vanligt” liv också. Jag får inspiration, inte konkret till mina texter, men av att träffa olika människor med olika liv. Jag blir chill av det. But that’s just me…

 2. Ja, jag har använt erfarenhet från olika jobb när jag har skrivit. Eftersom jobbet tar upp så pass stor del av livet (för de flesta), så skulle det vara konstigt om man skriver en längre berättelse om en person utan att skriva om personens jobb. Speciellt som många nuförtiden är arbetsnarkomaner.

  I den pågående berättelsen på min sajt gav jag tyvärr huvudpersonen ett jobb som jag inte vet mycket särskilt mycket om (laboratorieassient), så redan i den tredje anteckningen funderar han på att byta till ett jobb som jag känner till bättre (i IT-branschen). Hans (nya) jobb är förstås ingen direkt, utan en blandning av olika jobb jag har haft och en del fantasi. Så man kan säga att jag har använt mina egna jobb som råmaterial, precis som jag har använt delar av mig själv och vänner och bekanta för att koka ihop resten av historien.

 3. Clara: Ja, det är något jag funderat på också, att om man nu skulle ha sådan tur att man hade möjlighet att ägna sig heltid åt skrivandet, skulle det verkligen vara önskvärt? Intressanta synpunkter.

  Björn: Hehe, förstår att huvudpersonen funderar på ett jobbyte. Ett annat sätt är förstås att göra en massa research om laboratorieassistentyrket, men det är klart att det är bra om man har praktisk erfarenhet från yrket också.

  En fråga till er båda, eller till vem som helst som läser detta: Har ni någon gång fört en loggbok över händelser, dialoger eller annat som dyker upp på jobbet som ni skulle kunna använda på ett eller annat sätt i ert skrivande?

 4. Jag brukar inte föra loggbok över händelser eller idéer. Jag litar på minnet. Om jag inte lyckas komma ihåg något, hur bra/intressant kan det då ha varit? Skulle det verkligen bli intressant om jag skrev om det om jag inte ens lyckades komma ihåg det?

 5. Björn: Nej, kanske inte. Utgår från mig själv här. Jag har rätt dåligt minne, och ofta ont om tid. Det kan därför dröja lång tid mellan att jag hör/ser något och att jag har tid att skriva om det. Särskilt om det är en intressant dialog, då minns jag kanske ett par ordväxlingar, men inte mer än så.
  Därför tyckte jag idén med en loggbok var intressant.

 6. mitt första filmmanus var självbiografiskt och byggde på mina vänner som jag just då mytologisreade på lite förortsvis. jag stal från början karaktärer och dialoger, men oftast överträffar verkligheten fiktionen och jag fick göra det lite mer trovärdigt =). nu för tiden skapar jag dialoger som om de vore sanna (hoppas jag haha). min önskan är, att även om det är total fiktion ska det vara autentiskt. äkta fast påhittat. jag tcker loggbok verkar bra, är själv för stressad/tankspridd för att genomföra det.

 Skriv en kommentar

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(obligatorisk)

(obligatorisk)

   
© 2022 Skriva.net Suffusion theme by Sayontan Sinha