Julia Camerons The Right to Write Att resa är en stor inspirationskälla för mitt skrivande. Det har jag tagit fasta på och tänker ägna de närmsta veckorna åt just resande – och skrivande. Efter att ha läst en kurs i kreativt skrivande på engelska de senaste fyra åren har mitt skrivande på svenska kommit av sig antivirus programm kostenlosen vollversion. Tanken är att den här resan ska få fart på det igen.
Till sällskap har jag ”The right to write” av Julia Cameron. Jag valde mellan den och ”Make your words work” av Gary Provost, en mer handfast skrivarhandbok. Att båda är på engelska är förstås en följd av kursen jag gått, men övningarna borde gå att översätta pdf downloaden op iphone.
Julia Cameron är kanske inte fullt så känd i Sverige som i stora delar av övriga världen. I USA, till exempel, har hennes bok ”the Writer’s way” givit upphov till en hel rörelse. Det finns studiegrupper kring boken i de flesta amerikanska städer.
Boken finns översatt till svenska, och heter då ”Öka din kreativitet” mp3 von amazon downloaden. Jag har arbetat med den engelska versionen, och uppskattade den mycket. De två hörnstenarna är:

 • Skriv varje dag – oavsett om du känner dig inspirerad eller inte. Flödesskriv under en bestämd avsatt tid, och känn inga krav på att det ska bli bra. Det viktiga är att du skriver, eftersom det sätter igång den kreativa processen download viber on german.
 • Artist dates. Jag vet inte hur det här översätts i den svenska utgåvan, men betydelsen är i alla fall att du ska stämma träff med din inre författare/kreatör. Det gör man inte genom att skriva, utan genom att göra saker som inspirerar. Det kan vara allt från att hoppa fallskärm till att gå på en utställning soundcloud downloaden naar mp3. Det är svårt att vara kreativ ur tomma luften, så det här är ett sätt att fylla på med kreativitetsbränsle.
 • Med dessa till hjälp arbetar du sedan dig igenom boken kapitel för kapitel. Till varje kapitel hör ett antal övningar, och du ska arbeta med varje kapitel under en veckas tid. Många av övningarna syftar till att stänga av eller lura din inre censor download klamotten for sims 4 for free. Det är ofta du själv som står i vägen för din kreativitet, i bland genom att du lyssnat för mycket på omgivningen när den inte varit stöttande, ibland för att du själv skapat dig en negativ bild av ditt skapande.

  I engelskkursen var det några som inte kunde med ”The artist’s way”. Det grundade sig främst på att Cameron nämner Gud. Jag, som inte heller är religiös, tyckte inte det var ett hinder herunterladen. Cameron skriver också att när hon pratar om Gud behöver det inte vara den kristna guden, utan vad som helst som fungerar för dig. Jag valde att se gudsväsendet som min egen skapande kraft, och då fungerade boken för mig.

  Nu ska jag alltså resa till Prag, och det ska bli spännande att se om ”The right to write” är lika inspirerande som ”The artist’s way” Download gta san andreas full version for free. Även den finns översatt, och heter då ”Lusten att skriva”. Så här skriver Cameron om boken, i svensk översättning:

  ”Vad den här boken kan åstadkomma, om jag varit skicklig nog, är att tala till dig om skrivande för skrivandets egen skull, för den rena, oförfalskade glädjen i att skriva ned ord på en sida free gta san andreas download for pc. Med andra ord, är detta mer en ”varför-bok” än en ”hur-man-gör-bok”.
  Varför ska vi skriva?
  Vi ska skriva för att det är människans natur att skriva. Genom att skriva gör vi anspråk på vår värld. Det gör den direkt och specifikt till vår egen värld. Vi ska skriva eftersom människor är andliga varelser och skrivande är en kraftfull form av bön och meditation, som förbinder oss såväl med våra egna insikter som med en högre och djupare nivå av inre vägledning.”

  Det känns som att jag valt en sympatisk medresenär kostenlose musik downloaden. Jag återkommer – förhoppningsvis – med rapporter under resans gång.

    4 kommentarer till “Jag reser till Prag med Julia Cameron”

  1. […] Skriva.net

   Arkiv

   Jag reser till Prag med Julia Cameron

   Vad Louisiana lärde mig om skrivande

   […]

  2. Prag-tips, vi bodde i Prag 2.5 år, flyttade därifrån december 2003:
   bästa restaurangen är Bistro de Marlene, en fransk bistro.
   Fikade ofta på Bakeshop Praha.

   Tjeckisk mat är ingen direkt hit… men det är en otroligt vacker stad. Hoppas du har kul!

  3. Tack för tipsen, AnnMarie! Tyvärr var jag klantig och missade att kommentarerna hamnar i en modereringskö, så jag såg ditt meddelande först i efterhand.
   Håller med om att den tjeckiska maten inte är någon hit. Eller egentligen var det mesta jag åt gott, men det blir lite ensidigt efter ett tag, och stabbigt.

  4. […] Åter igen ska jag bege mig till Tjeckien för att skriva. Den här gången är det Creative Writing in English A vid Högskolan i Gävle som har kursträff i Cesky Krumlov, en medeltida stad i södra Tjeckien som finns med på UNESCOs världsarvslista. Det är ungefär det jag vet om Krumlov, förutom att Moldau flyter även här i ett sakta slingrande mak. Det lär vara en vacker plats. Vi bor några dagar hos Åsa, en av kursens deltagare, en bit utanför Krumlov, i ett stort hus som ser ut att vara en inspirerande miljö för skrivande. Det blir skrivövningar och textkritik. Sedan förflyttar vi oss till vandrarhemmet Krumlov house inne i själva Krumlov. […]

   Skriv en kommentar

  Du kan använda dessa HTML taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  (obligatorisk)

  (obligatorisk)

   
  © 2022 Skriva.net Suffusion theme by Sayontan Sinha