Via Paperback Writer hittar jag Wordle, en liten javaapplikation som gör snygga ordmoln utifrån text som du matar den med. Jag klistrade in fyra dikter, och här ovan ser du resultatet. Man kan själv styra färgskala och typsnitt.
Det fungerar med svenska texter också, förutom att Wordle inte kan plocka bort de vanligaste orden där. Eftersom teckenstorleken bestäms utifrån hur vanliga orden är i en text domineras de svenska ordmolnen av en massa ”och”, ”som” och ”det”. Det går ju förstås att rensa sin text från dem manuellt om man vill.

 Skriv en kommentar

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(obligatorisk)

(obligatorisk)

   
© 2019 Skriva.net Suffusion theme by Sayontan Sinha