Jag fick ett tips om sajten Webook, som är ett nytt sätt att samarbeta och ge ut böcker. Idén är enkel men lysande. Du kan starta ett eget bokprojekt eller bidra i något av de många projekten på sajten. Din berättelse får feedback från andra medlemmar, och du kan själv recensera andras texter. De bästa texterna i de bästa böckerna blir utvalda för publicering, och som författare erbjuds du då ett kontrakt som ger dig del av vinsten.
Allt publiceras alltså inte, men å andra sidan kostar det inget att medverka, och via feedback och forum har du möjlighet att utvecklas som författare.

Vad jag vet finns ingen motsvarighet i Sverige, men det vore intressant om nån sajt som till exempel Vulkan ville testa idén, tycker jag.

Några bokprojekt som är öppna för bidrag på sajten just nu:
The First Year – berättelser från det första skolåret
Nano Stories – noveller på 500 tecken eller färre
Motherhood – om moderskap
101 Things Every Man Should Know How to Do – dela med dig av din kunskap
Dear Joe Camel – om att sluta röka
Haiku Life Stories
Rhyme + Rhythm = Reason for Living – om musik som förändrat ditt liv

Uppdatering: Det finns anledning att läsa igenom medlemsvillkoren noga. Se det här blogginlägget för en del invändningar kring upphovsrätt och ersättningar.

Så här presenterar Webook själva sin idé:


What is WEbook.com All About? from WEbook.com on Vimeo.

 Skriv en kommentar

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(obligatorisk)

(obligatorisk)

   
© 2019 Skriva.net Suffusion theme by Sayontan Sinha