Begränsningar kan ofta slipa till vårt uttryck. Det är något som sajten 55ord.se tagit fasta på. Så här skriver Fredrik Öjes, som tillsammans med Martin Öjes utgör sajtens redaktion:

Har du nån gång tänkt på hur kort en berättelse kan vara och fortfarande bli en bra berättelse? Om du inte vet så har jag svaret, det är 55 ord såklart!

På sajten kan du läsa och skrivna egna berättelser skrivna med endast 55 ord. Besökarna har också möjlighet att sätta betyg på det de läser. Idén kommer ursprungligen från tidskriften New Times, som i många år haft tävlingen ”55 fiction”.
Det är ett format som passar bra på nätet, tycker jag, och en rolig utmaning. Här är de enkla reglerna:

* Du får skriva om vad du vill, men berättelsen får vara max 55 ord lång, färre går bra. (Titeln: max 7 ord.)
* Det måste verkligen vara en berättelse, inte en dikt eller lösa tankar, någonting måste hända och historien måste resultera i något.
* Berättelsen ska vara skriven på svenska.

På sajten får du också tips på vad du kan göra om det blir för långt, och vad som bör finnas med för att det ska vara en berättelse.

Kan du berätta något utan att uttala det? Kan historien börja tidigare och sluta senare än det som utspelar sig i själva texten? Använd din fantasi!

  2 kommentarer till “Uttryck dig med 55 ord”

  1. Sidan 55ord.se verkar vara borta…?

    • Det verkar bara vara ett tillfälligt avbrott. Så håller vi ut och har tålamod funkar nog både adressen och länken om ett tag igen. :)

 Skriv en kommentar

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(obligatorisk)

(obligatorisk)

   
© 2019 Skriva.net Suffusion theme by Sayontan Sinha