Balografpriset utdelas

Karin Axelsson vann Ballografs skrivartävling som anordnas i samarbete med Icakuriren. Tävlingen, som i år hölls för femte gången och haft tusentals deltagare de fem år den funnits, utformades i år så att författaren Camilla Läckberg skrev en ingress, som deltagarna sedan fick färdigställa till en novell.
– Vi fick många ganska brutala inslag i år, säger Camilla Läckberg när hon presenterar vinnaren tillsammans med Ballografs vd Jan Johansson och Ica-kurirens Cattis Ahlström.
– Men i Karin känner jag att jag funnit en morbid medsyster.
Juryns motivering till vinsten lyder ”En välskriven novell med stor berättarglädje. Den ruggiga svärtan i berättelsen träffar precis rätt ton och upplösningen är inte bara otäck utan också oväntad.”

Karin AxelssonGrattis Karin, hur känns det här?
– Tack! Det är väldigt kul, först kändes det lite overkligt, men nu har jag börjat förstå att det hänt. Det är extra roligt eftersom jag är så förtjust i Camilla Läckbergs böcker.
Har du blivit publicerad tidigare?
– Nej, det är första gången. Faktiskt första gången som jag skickar in ett bidrag till en skrivartävling över huvud taget. Men nu har jag fått blodad tand!
Hur mycket har du skrivit innan, och vad för typ av texter?
– Jag har alltid varit intresserad av skrivande. Det har blivit korta noveller och dikter mest. Tiden och tillfället måste vara rätt för att ta tag i sitt skrivande.
Men efter det här kanske det är det? Du kan kanske samla ihop till en novellsamling?
– Ja, vem vet, ler Karin.

Priset är på 15 000 kronor, samt publicering av novellen i Ica-kuriren, och så får Karin en uppsättning Ballografpennor.

  2 kommentarer till “Karin vann Ballografs novelltävling”

  1. Hur får man reda på novelltävlingar egenterligen?

  2. Man håller utkik i bloggar ;)
    Nej, men ärligt talat så är internet den bästa platsen att finna dylik information på. Man kan även hitta det i olika papperstidningar, men då oftast enbart den egna tidningens tävlingar, och det kan bli en väldigt många tidningar att hålla reda på…

    Mitt bästa internettips är att börja prenumerera på bloggar som håller koll. Och sedan även använda sökverktyg för att leta sidor och artiklar och nyheter.

 Skriv en kommentar

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(obligatorisk)

(obligatorisk)

   
© 2019 Skriva.net Suffusion theme by Sayontan Sinha