Inger Edelfeldt riktar tydlig kritik mot vad hon kallar för ”moderna noveller”.
– Jag blir ju nyfiken på vad andra människor gör med novellformen, sa hon under en paneldebatt på Novellfesten i Kulturhuset i Stockholm.
– Jag tycker ju alltid att det ska finnas nån slags frågeställning, åtminstone underförstått, av existensiell art. Och jag upplever ofta noveller som till exempel sänds in till tidningar eller skrivs på skrivarkurser, som märkligt vaga. Jag undrar ofta varför de här personerna har valt att skriva om det här? Och var är slutet? För mig blir det ofta bara en bit prosa när jag läser moderna noveller – ingen nämnd och ingen glömd.
– Vad är det du letar efter, vad är det som du kräver men inte hittar?, undrade samtalsledaren Gunnar Bolin.
– Det är vad jag kräver av livet över huvud taget, och där är jag mer moraltant än nihilist, svarade Inger Edelfeldt.
– Jag kräver att det alltid finns nån sorts liten diskussion – inte övertydlig, men ändå – om ”vad gör vi på det här klotet?”, ”hur ska vi nå varandra bättre?”, ”varför når vi inte varandra?” och sådär. Jag är lite tråkig på det viset.

 Skriv en kommentar

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(obligatorisk)

(obligatorisk)

   
© 2019 Skriva.net Suffusion theme by Sayontan Sinha