Prag

Åter igen ska jag bege mig till Tjeckien för att skriva. Den här gången är det Creative Writing in English A vid Högskolan i Gävle som har kursträff i Cesky Krumlov, en medeltida stad i södra Tjeckien som finns med på UNESCOs världsarvslista. Det är ungefär det jag vet om Krumlov, förutom att Moldau flyter även här i ett sakta slingrande mak. Det lär vara en vacker plats.
Vi bor några dagar hos Åsa, en av kursens deltagare, en bit utanför Krumlov, i ett stort hus som ser ut att vara en inspirerande miljö för skrivande. Det blir skrivövningar och textkritik. Sedan förflyttar vi oss till vandrarhemmet Krumlov house inne i själva Krumlov.

Jag skriver bäst när jag är på resande fot, när jag får nya intryck och, – framför allt – har avsatt tid till skrivandet. Jag hoppas mycket på resan, som jag inleder med en helg i Prag. Det ska bli trevligt att återvända dit också.
Är osäker på om jag kommer att ha tillgång till internet på resan, men om inte blir det en rapport här i bloggen när jag kommer hem.

  3 kommentarer till “Skrivarresa till Tjeckien”

  1. […] Just det, mejlinglistan Trafik har fyllt 10 år. I lördags var det fest, och det hade jag tänkt skriva lite mer om, men hinner visst inte. För idag ska jag till Prag!< br /> Här är i alla fall mina foton från festen. […]

  2. Lotta – jag behöver din mailadress!

 Skriv en kommentar

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(obligatorisk)

(obligatorisk)

   
© 2019 Skriva.net Suffusion theme by Sayontan Sinha