Jag gör reklam för florsocker

Peter LeMarcs röst hörs svagt bakom min rygg på en av radions skvalkanaler. Ute är rymden full av snö som faller neråt för att sedan i stora flockar kasta sig hit, dit och ibland uppåt. Jag har avverkat den andra träffen för kursen ”Fokus”, som jag har satt igång. Det kändes som en bra träff förutom att en inte riktigt kom till tals. Jag försökte att fråga ”vad tycker du” och ”har du några åsikter” men jag nådde inte fram. När vi försökte samla ihop de tre timmarna, knyta ihop säcken, påpekade jag att det är en studiecirkel och att jag inte är någon lärare. Jag tror inte det har gått fram riktigt och när det är diskussioner är det allas ansvar att både ta plats och ge andra plats. Det är inte en lätt sak.

Månadens kåseri är skickat via mail. Tidningen har haft en bild på mig där jag sitter ihopsjunken på en stol, var gång jag har sett den har jag tänkt ”vilken fasansfull bild”. I dag tog jag en bild på mig och tre paket med florsocker. Varför? En del av kåseriet handlade om mina tre florsockerpaket så det passade bra. Min tanke är att ta en ny bild varje månad som symboliserar på ett eller annat sätt det jag har skrivit. Nu väntar någon vecka där jag går runt och tänker ”jag har inget mer att skriva om, någon annan får ta över kåserisidan”. Förhoppningsvis följer jag rutinerna och det ramlar ner en polett som jag tar tag i och bygger vidare på.

Nu väntar en paus innan jag snor ihop en minnesagenda till Anne-Li som ska ta hand om ledarskapet när jag inte är på plats för Skrivarkollektivet i nästa vecka. Där finns just nu två personer på kö för att delta. Det känns roligt. Faktum är att jag tror jag skulle kunna driva upp mot fyra kurser i skrivandets hantverk trots att Bromölla är en liten ort.

Skriva – ja, det är en livsstil. Jag har just nu tankar på att delta i en skrivarkurs på min semester. Den går i Karlskrona och kostar 2750 plus halvpension för 3000 kronor under sex dagar. Tänk att utan avbrott, störande moment och annat bara skriva och prata om skrivandet med likasinnande. Vilken egotripp!

 Skriv en kommentar

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(obligatorisk)

(obligatorisk)

   
© 2019 Skriva.net Suffusion theme by Sayontan Sinha